Mesajul unui medic pentru părinți: „Atenție! Orice răceală poate fi COVID-19”

Medicul Emilian Imbri trage un semnal de alarmă cu privire la numărul cazurilor de COVID-19 în rândul copiilor.

Acesta le-a transmis părinților un mesaj prin care le spune că trebuie să fie atenți la primele semne de răceală ale celor mici, deoarece, precizează medicul, orice răceală poate fi, de fapt, COVID-19.

Emilian Imbri subliniază că simptomele răcelilor pot fi foarte ușor confundate cu cele de COVID-19 și, de aceea, părinții trebuie să-i țină pe cei mici acasă dacă prezintă semnale că ar fi răcit.

„Părinții, în mod normal, ar trebui să își consulte copii. În ce sens? Să îi întrebe, să vadă, să fie atenți la ei și în momentul în care au văzut clar că tușesc, că le curge nasul, să facă un pas normal și să solicite un test.

Citește și: Discuția unui părinte de elev cu COVID-19 cu reprezentanții DSP

Important este să nu îi mai ducă la școală pentru că acum orice răceală poate fi COVID-19. Suntem într-o perioadă în care încep virozele de iarnă, încep o serie de alte afecțiuni specifice timpului și atunci trebuie testat copilul pentru a vedea clar este situația. Nu îl mai duceți la școală și îl duceți la medic', a spus medicul Emilian Imbri, potrivit bzi.ro.

Conform datelor actuale, peste 3.000 de copii s-au infectat cu SARS-CoV-2, numărul total de îmbolnăviri, în rândul copiilor, depășind 16 mii. De asemeena, peste 1.000 de cazuri noi de imbolnăviri au fost înregsitrate și în rândul profesorilor, numărul total ajungând, astfel, la 4.300.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri