Ministrul Educatiei doreste vacante mai scurte si mai putine pentru elevi

La scurt timp dupa ce Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca ar vrea ca si copiii de clasele I-III sa poata fi lasati repetenti, acum vine cu o noua idee pe care doreste sa o implementeze: sa scurteze si sa elimine din numarul de zile de vacanta pentru elevi, schimband astfel din nou structura anului scolar incepand cu anul viitor.

 

Astfel, ar urma ca in locul vacantei de 3 saptamani pe care copiii au avut-o, in intervalul 22 decembrie – 13 ianuarie, copii sa aiba o vacanta mai scurta cu o saptamana.

Cata vacanta ar putea pierde elevii de la anul

Tototdata, momentul intrarii in vacanta de iarna, adica pe 22 decembrie, in cazul anului trecut, ar coincide si cu incheierea semestrului I de scoala.

La revenirea din vacanta de iarna, copiii s-ar intoarce direct in semestrul II, eliminand astfel vacanta din luna februarie, de o saptamana.

Momentan propunerea este in dezbatere publica, urmand a fi discutata inclusiv cu inspectorii scolari.

Concret, daca propunerea va trece si structura anului scolar se va modifica din nou, copiii vor pierde in total 2 saptamani de vacanta, pe parcursul intregului an.

Ministrul Educatiei isi sustine initiativa spunand ca cei mici uita materia din pricina atator intreruperi de la activitatea scolara.

Imagine: Libertatea.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau