Nastere – Cum arata bebelusul tau imediat dupa nastere

Capul nou-nascutului este relativ mare, perimetrul cranian este mai mare decat cel toracic, pielea este subtire, moale si delicata, iar tesutul muscular este slab dezvoltat.

In primele ore de viata, nou-nascutul nu este, din punct de vedere estetic, ceea ce-si imaginau parintii (mai ales mama).

Nu este cel mai frumos copil din lume, deoarece poarta pe umeri semnele a ceea ce pentru el a fost aventura chinuitoare' a nasterii.

Fata este rosie, iar trasaturile sunt usor deformate din cauza unei mici cresteri in volum ( usoare edeme). Aceste fenomene dispar in patru- cinci zi, iar copilul devine mult mai frumos.

Capul este voluminos. El reprezinta 1/ 4 din lungimea totala a corpului. Oasele capului nu sunt inca sudate, astfel incat in partea superioara exista o zona membranoasa care formeaza fontanela principala (care se va inchide in decurs de un an).

In general, mamele se tem sa puna mana pe fontanela. Gresit! Fontanela constituie o protectie pentru copil, nu o zona de slabiciune. De multe ori, la nastere, capul este deformat (alungit sau turtit), dar in cateva zile va reveni la forma normala.

Abdomenul este voluminos, marit, sferic. Circumstanta acestuia este usor mai mare decat cea toracica.

Toracele este cilindric. Circumferinta toracica este de aproximativ 33 cm, mai mica in dreptul bratelor si mai mare in dreptul abdomenului.

Ombilicul reprezinta punctul median al lungimii corpului nou-nascutului.

Membrele sunt scurte si dolofane, cele superioare fiind mai lungi decat cele inferioare.

Parul copilului este moale si destul de rar. Dupa putin timp, parul existent la nastere cade si este inlocuit de unul mai rezistent.
 

 

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere