Neamț: Un băiețel în vârstă de doi ani s-a înecat în curtea bunicii, într-un lighean cu apă

Tragedie pentru o famile din Neamț, după ce un băiețel în vârstă de doi ani s-a înecat într-un lighean cu apă.

Totul s-a petrecut în localitatea Gândiți. Copilul venise cu mama sa la bunici, iar în timp ce adulții discutau, a rămas nesupravegheat să se joace prin curte. La un moment dat, băiatul s-a împiedicat și a căzut cu fața în jos, într-un lighean umplut pe jumătate cu apă. Bunica a fost cea care a sunat la 112 când l-au descoperit și ao ambulanță a ajuns la fața locului. Medicii au încercat zeci de minute să-i facă manevre de resuscitare, dar, din păcate, viața copilului nu a mai putut fi salvată. Polița a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz.

„La data de 31 martie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție rurală Sagna au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 53 de ani, din Gâdinți, cu privire la faptul că nepotul acesteia, în vârstă de 2 ani, a fost găsit într-un lighean cu apă. Polițiștii s-au deplasat la fața locului stabilind faptul că, în timp ce minorul se afla în curtea locuinței, împreună cu mama și bunica sa, în timp ce se juca, într-un moment de neatenție acesta ar fi căzut cu fața într-un lighean cu apă.

Citește și: Un băiat ajuns în stare gravă la spital după ce s-a înecat cu mâncare la școală va fi deconectat de la aparate

Atât mama acestuia cât și un echipaj medical sosit la fața locului au aplicat manevre de resuscitare, din nefericire fără efect, fiind declarat decesul minorului.

În cauză se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă” – se arată într-un comunicat al poliției, potrivit Antena 3.

Oamenii legii trag un semnal de alarmă și le cer păprinților să-și supravegheze permanent copiii în special dacă petrec timpul în aer liber. Autoritățile recomandă ca zonele din curte unde se află potențiale pericole – recipiente cu apă, subatanțe toxice, surse de foc să fie delimitate și securizate pentru a preveni accesul copiiilor la ele.

Citește și: Un bebeluș de două luni a murit după ce s-a înecat cu lapte

„Dragi părinți, temperaturile crescute îi vor determina pe cei mici să petreacă mai mult timp în afara locuinței. În special când vine vorba de copii mici, este esențial să fie supravegheați în permanență. Chiar și un moment de neatenție poate duce la consecințe grave.

Asigurați-vă că zonele periculoase din curte, un recipient cu apă sau a altor potențiale pericole (substanțe interzise, surse de foc), sunt bine delimitate și securizate pentru a preveni accesul copiilor fără supraveghere.  Curiozitatea copiilor îi poate aduce în situații de risc. Învață-i pe cei mici să evite aceste situații și să se joace în preajma unui adult.

Totodată, cunoașterea procedurilor de prim ajutor, poate fi crucială în situații de urgență”, au mai transmis autoritățile.

Foto – arhivă


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri