Nu ia suficient în greutate

Foarte multe mame sunt preocupate de greutatea celor mici – un indiciu că bebelușul se dezvoltă corespunzător. În timp ce unele îngrijorări sunt nejustificate, este greu să nu te alarmezi atunci când bebe nu ia în greutate. Ce se întâmplă?
Intre a cincea zi si sfarsitul celei de-a treia sau a patra luni dupa nastere, bebelusul trebuie sa ia in greutate cate 30 de grame pe zi.

Castigul in greutate inadecvat apare, de obicei, atunci cand bebelusul a avut probleme cu asezarea la san sau nu s-a hranit cum trebuie in timpul alaptarii initiale, din prima saptamina, ori alaptarea nu a fost frecventa. Vezi aici cum îl ajuți pe bebe să prindă corect sânul

Aceasta problema poate aparea, de asemenea, atunci cand nou-nascutul nu suge corect, cand mama a folosit o aparatoare peste sanul folosit la alaptat si, bineinteles, cand bebelusul este bolnav.

Copilul care ia lent in greutate sau a carui greutate stagneaza, dupa ce la inceput crestea normal, poate suferi de reflux dureros. Unii bebelusi cu reflux isi limiteaza aportul de lapte din cauza disconfortului provocat de arsurile la stomac.

De cele mai multe ori, incapacitatea bebelusului de a se pozitiona la san ori de a suge bine in primele saptamani duce rapid la scaderea lactatiei. Solutia este sa cresti cantitatea de lapte mulgandu-ti sanii dupa alaptare si hranind bebelusul cu laptele muls in acest timp, fara sa recurgi la formula.

De ce refuza sânul

Daca bebe se indeparteaza de san plangand sau refuza sa se hraneasca, nu te gandi neaparat ca a venit timpul sa-l intarci.

Daca a fost hranit suplimentar cu formula, iar cantitatea de lapte matern a scazut, isi poate pierde interesul pentru san, preferand fluxul rapid al laptelui din biberon.

Cerceteaza gura bebelusului si verifica-ti sanii, sa vezi daca apar semne de afta. Daca nu gasesti niciun motiv pentru iritabilitatea bebelusului si refuzul lui de a se hrani, cere-i unui medic sa-l examineze.

 

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul