Nu-si mai permit tratamentul fetitei lor, asa ca i-au sapat mormantul, in care o duc sa se joace

Parintii unui copil cu o problema grava de sanatate spun ca nu isi mai permit sa plateasca minimul de tratament necesar, asa ca i-au sapat fetitei mormantul, ca ea „sa se acomodeze” cu ea.

Zhang Xinlei, o fetita de 2 ani dintr-o zona rurala a Chinei s-a nascut cu talasemie. Fara transfuzii periodice si medicatia necesara, boala poate cauza afectarea organelor si moartea.

Tatal fetitei, in varsta de 24 de ani, ce locuieste in apropiere de Sichuan, spune ca a cheltuit toti banii pe care ii avea pentru tratamentul fiicei sale.

In clipul de mai jos se poate vedea cum tatal se asaza impreuna cu copila in groapa sapata, in timp ce mama fetitei, Deng Min, insarcinata cu un alt copil, sta in apropiere.

„Suntem la capatul puterilor, nu avem nicio iesire”

In China serviciile medicale prestate in baza asigurarilor de sanatate sunt problematice, si nu de putine ori parintii trebuie sa scoata bani din buzunar. Pana in prezent familia a cheltuit peste 100 000 de yuani, ceea ce reprezinta peste 60 000 de lei, insa nimeni nu ii mai poate ajuta cu imprumuturi.

2 parinti din China au sapat groapa fetitei lor, desi e inca in viata 2

Parintii fetitei, in disperarea de a-si salva copilul, au conceput un al doilea copil, cu care mama este in prezent insarcinata. Astfel, sperau ca dupa nasterea copilului sa ii poata dona celulele stem din cordonul ombilical. Ulterior au realizat ca nu isi vor putea permite nici macar transplantul.

„Suntem la capatul puterilor, nu avem nicio iesire.
Singura idee care mi-a mai putut veni a fost sa o aduc aici zilnic sa se joace. Aici se va odihni in pace. Tot ce pot face este sa o insotesc in fiecare zi, sa se acomodeze„, explica parintii plangand.
Tatal spera ca fetita se va acomoda cu mormantul si nu ii va fi frica atunci cand momentul cumplit va veni.

Gestul parintilor, extrem de criticat

Parintii au primit numeroase critici din partea utilizatorilor, atat pe retelele sociale, cat si pe publicatiile unde stirea a fost preluata. Majoritatea ii acuza pe parinti ca supun copilul acestui tratament, considerandu-l macabru, in contextul in care fetita are 2 ani si nu poate inca intelege conceptul de moarte.


Altii, mai intelegatori, spun ca de fapt este o incercare a tatalui de a se acomoda cu ideea, mai mult decat este vorba despre acomodarea copilului.

Unii utilizatori sunt de parere ca totul este o tentativa de a strange fonduri pentru tratament, din disperare, data fiind pancarta pe care sotia o tine in clip, pe care este scris un numar de telefon.

Sursa imagini: capturi pearvideo.com

Sursa articol: dailymail.co.uk


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie