O educatoare din Ucraina a salvat 30 de copii orfani din bombardamentele rușilor

Natalia Pesotska, o profesoară din Ucraina, din regiunea Chernihiv, a reușit să salveze 30 de copii dintr-un orfelinat și să-i ducă într-o zonă mai sigură, departe de bombardamentele armatei rusești. Femeia a stat cu copiii într-un adăpost subteran aproape o lună, iar apoi i-a luat și a reușit să-i ducă în sigurană la Ivano-Frankivsk, în vestul Ucrainei. Totul s-a petrecut fără a exista un coridor umanitar oficial.

Cazul a fost relatat presei stăine de Tetyana Yasochko, directoarul liceului Sedenivka din Chernihiv.

30 de copii de la un centru de plasament din Chernihiv au fost primiți în regiunea  Ivano-Frankivsk. Au fost aduși acolo de o adevărată eroină, de profesoara Natalia Pesotska.

Citește și: O mamă și fiul ei, uciși de ruși, au fost îngropați de vecini în grădina unui bloc. „Doamne! Cât timp va dura?!'

N-a știut nimeni, dar ea a locuit cu copiii în subteran timp de o lună. Toți ceilalți au refuzat să rămână cu ei din cauza situației dificile. Acestă femeie a salvat copiii când adăpotul a fost bombardat de două ori. S-au ascuns în chiliile bisericii. Copiii s-au rugat să nu-i părăsească ș să nu plece acasă, iar Natalia a stat cu copiii acolo, i-a hrănit și îngrijit. Cel mai mic copil are vârsta de 3 ani și jumătate – a spus Yasochko, potrivit publicațiilor locale.

Tetyana Yasochko a mai spus că profesoara are o inimă mare și un suflet extraordinar. Profesoara și-a asumat responsabilitatea și a salvat copilașii, chair dacă acolo nu era un coridor umanitar.

Ne mândrim cu ea! Și ne dorim ca personalul de conducere de la orfelinat să acorde atenție cazului și să o onoreze pe această femeie pentru devotamentul, curajul și eroismul de care a dat dovadă. – a adăugat Yasochko.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri