O fată de 11 ani a murit lângă școală după ce a ieșit de la ora de sport

O fată, în vârstă de 11 ani, din comuna Butea, aflată în apropiere de Pașcani, s-a stins din viață după ce a ieșit de la ora de sport. Tragedia s-a produs marți, 14 decembrie, în jurul orei 13.

Copila plecase din sala de antrenament, care este la 500 de metri de școală, și se îndrepta căte școală pentru a-și lua ghiozdanul să plece acasă. Fata s-a prăbușit din senin, chiar în fața colegilor. La locul respectiv au ajuns câteva echopaje de la SMURD Târgu Frumos și Serviciul de Ambulanță Pașcani. Din păcate, medicii nu i-au mai putut salva viața.

Eleva nu era bolnavă, nu suferea de vreo malformație și avea o greutate normală.

„La data de 14 decembrie, am fost sesizați despre faptul că o minoră din comuna Butea a leșinat. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a fost identificată minora, ulterior fiind constatat decesul acesteia. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt', se arată într-un comunicat IPJ Iași, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Cazul creșelor din Ploiești: „Copiii nu vedeau carne în ciorbă. Le dădeau o fiertură din cartofi și oase!'

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași au transmis un mesaj după decesul fetiței:

„Astăzi, la finalul programului școlar, unui copil, elev al Școlii Gimnaziale Butea, i s-a făcut rău, în vecinătatea unității de învățământ. Profesorii și conducerea școlii au sunat la 112 . În jurul orei 15.00, echipajul ambulanței care s-a deplasat la Butea a constatat decesul elevei.În acest moment, instituțiile abilitate analizează împrejurările în care s-a produs acest eveniment tragic. Inspectoratul Școlar Județean Iași transmite condoleanțe familiei pentru pierderea suferită”.

Oamenii legii au deschis un dosar penal, iar după autopsie va fi stabilită cauza morții.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri