O femeie a descoperit că este alergică la propriul copil în timpul sarcinii

Fiona Hooker, o femeie în vârstă de 32, din Basingstoke, Hampshire, a descoperit că are o boală autoimună rară care o face alergică la proprpiul copil, după ce în timpul sarcinii pe întreg corpul i-au apărut bubițe dureroase și pete.

Femeia a observat prima dată apariția petelor roșiatice pe corp care îi provocau mâncărimi severe în a 31-a săptămână de sarcină. Mâncărimile au devenit ulterior din ce în ce mai dureroase și a fost nevoită să meargă la doctor. Medicii au diagnosticat-o cu pemfigoid gestațional, o boală autoimună rară ce reprezintă o reacție alergică la o genă din ADN-ul copilului ei. Această reacție i-a provocat sistemul imunitar să-i atace pielea, potrivit Daily Mail. Afecțiunea este o dematoză autoimună a sarcinii ce nu determină creterea mortalității fetale sau materne.

Aveam câteva pete micuțe şi mâncărimi în jurul buricului, care se simțeau ca niște înțepături de urzică. Am fost la doctor după câteva zile pentru că devenea totul insuportabil. Mi-au dat niște creme cu steroizi care nu prea au făcut mare lucru, iar petele s-au mărit.

Burta mea era acoperită de plăgi roşii care mă mâncau foarte tare. Al treilea medic de familie la care am fost a spus că ce am eu seamănă cu afecțiunea pemfigoidă gestațională și m-a îndrumat să merg la un dermatolog. Acesta mi-a dat cea mai puternică cremă cu steroizi pe care o poți obține.

Eram alergică la propriul meu copil. La 35 de săptămâni m-am dus la Urgență pentru că nu puteam suporta nicio atingere. Mi-au dat patru zile de steroizi orali, care chiar m-au calmat. –  a explicat femeia.

Citește: Ce să știi despre artrita idiopatică juvenilă

Fiona a spus că mâncărimile insuportanbile i-au reapărut chiar înainte să nască.

Cu două zile înainte să nasc, totul a devenit din nou insuportabil și, la 24 de ore după ce am născut, a explodat erupţia și s-a transformat în vezicule. Dacă mă scărpinam mă simţeam mai bine, dar evident că aşa am îndepărtat veziculele şi mi-am zgâriat pielea.

Am rămas cu răni pe piele care mă dureau foarte tare, iar veziculele au reapărut pe deasupra. Mă durea foarte tare să-mi ţin fiul în braţe şi nu mă puteam bucura de el din cauza asta – a completat Fiona.

Femeia a mai spus că a fost șocată când a auzit diagnosticul doctorilor pentru că mai are un copil și nu a avut probleme cu prima sarcină. Acum, încă mai are simptome, dar nu atât de puternice ca în momentul sarcinii și al nașterii.

Foto – captură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri