O femeie a născut după ce a fost indusă în comă, iar apoi a rămas paralizată

O femeie din Marea Britanie a fost nevoită să nască prematur, cu șase săptămâni de termen și în timp ce era în comă, din cauza unei tumori cerebrale necanceroase pe care o avea ani de zile.

Stomatologul Emma Taylor, în vârstă de 33 de ani, s-a îmbolnăvit brusc în octombrie, când era însărcinată în șapte luni și jumătate. Așa că a fost transportată de urgență la spital de partenerul ei, Scott Weeks.

„Am sunat la ambulanță, dar nu puteau ajunge la noi în timp util, așa că am decis că o voi duce eu la spital. Am avut noroc că am dus-o pentru că doctorii au spus că dacă aș mai fi așteptat câteva ore, rezultatul ar fi fost cu totul diferit', a povestit bărbatul, potrivit New York Post.

Medicii au descoperit tumora și Taylor a fost plasată într-o comă indusă medical, astfel încât să poată naște prin cezariană, de urgență.

Bebelușul, o fată care a primit numele de Ophelia, nu a suferit nicio complicație, deși s-a născut cu șase săptămâni mai devreme.

„Medicii au fost nevoiți să-i facă RMN Emmei. Dar, mai întâi, a trebuit să o nască pe Ophelia. În urma scanărilor s-a observat existența unei tumori uriașe pe care o avea de mai mult timp, dar care s-a mărit odată cu sarcina din cauza hormonilor. Acest lucru a cauzat sângerări la nivelul creierului și, ca urmare, partea dreaptă a creierului și ochiul drept au fost afectați, lăsând-o paralizată', a mai spus bărbatul.

O femeie aflată în comă de șapte luni a născut o fetiță perfect sănătoasă

Taylor a fost transportată cu avionul la Spitalul Queen din Londra, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a îndepărta tumora pe creier, la doar două zile după naștere. Chirurgii au raportat îndepărtarea cu succes două treimi din tumora de 60 de milimetri, iar Taylor a rămas în comă timp de trei luni. Acum, ea se recuperează la un centru de reabilitare, deoarece a suferit paralizie.

Ea comunică doar cu ajutorul capului și a mâinilor, dar este hotărâtă să se facă bine pentru Ophelia.

„Este în stadiul în care poate comunica cu ajutorul mișcărilor capului și cu mâinile, chiar m-a emoționat', a spus Weeks.

Medicii bănuiesc că Taylor trăiește cu tumora încă din copilărie, a mai spus Weeks, adăugând că s-a plâns de o durere puternică de cap înainte de a fi transportată de urgență la spital.

Foto – gofundme.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri