Când și cum și-au dat seama medicii din Târgu Jiu că pacienta lor „cu hernie” era, de fapt, însărcinată în luna a noua

Caz șocant în Târgu Jiu, după ce o femeie a fost operată de hernie, deși era, de fapt, însărcinată.

Femeia, în vârstă de 35 de ani, din localitatea Tismana, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, cu dureri abdominale, iar după ce a fost consultată de medici, i s-a pus diagnosticul de hernie intestinală.

Femeia nu știa că este gravidă în luna a noua, dar nici medicii care i-au zis că are hernie nu și-au dat seama că poartă un copil în pântec. Potrivit Antena 3, acesteia nu i s-a făcut nici ecografie, nici analize suplimentare și a fost dusă direct în sala de operație a secției de chirurgie. Acolo, ea a fost anesteziată, iar când medicul a intervenit a realizat că este, de fapt, însărcinată, iar durerile erau cele specifice nașterii. În cele din urmă, femeii i s-a făcut o operație de cezariană și a născut o fetiță, de 3.200 kg. Atât mama, cât și copilul sunt în stare stabilă și sunt bine. Femeia mai este mama a două gemene, în vârstă de 16 ani.

În urma întâmplării, conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a dispus efectuarea unei anchete interne.

Mama femeii din Urziceni care a născut pe trotuar, mărturisiri șocante: „Când am ajuns la Urgență nu era nimeni!'

„Medicul chirurg și ceilalți medici prezenți în sala de operații au fost chemați un această dimineață, la prima oră, de către conducerea unității sanitare pentru a afla exact ce s-au întâmplat. Pacienta în vârstă de 35 de ani se afla la Terapie intensivă pentru recuperarea postoperatorie. Iar nou născutul este internat la Neonatologie, ambii fiind în stare stabilă de sănătate, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, pentru sursa menționată anterior.

Momentan, conducerea spitalului adună date pentru a stbili ce s-a întâmplat.

'Încă încercăm să aflăm care a fost situaţia. Pot să vă spun că se pare că există cazuri medicale, demonstrate, cercetate, în care femeia efectiv nu ştie că este însărcinată. Ea s-a prezentat la spital pentru dureri abdominale, i s-a pus diagnosticul de eventraţie, pentru care s-a şi intervenit şi pe care o şi avea de fapt. Ea zice că nu a ştiut că este însărcinată, în aceste nouă luni nu a fost niciodată la medic. Din ce am putut afla până acum, nu a fost nici măcar la medicul de familie', a declarat Mihaela Ţicleanu, potrivit news.ro.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri