O femeie cu COVID-19 a născut în timp ce se afla în comă

Kelsie Routs, o femeie în vârstă de 23 de ani, nevaccinată anti-COVID-19 și însărcinată în 28 de săptămâni, a născut în timp ce se afla în comă.

Routs a ajuns la spital în stare gravă, cu COVID-19, iar medicii au feost nevoiți să-i inducă starea de comă pentru a-i da corpului șansa să-și revină. În timp ce tânăra se afla în comă, medicii au recurs la operația de cezariană, aducându-i pe lume copilașul, sănătos, care a cântărit 1.6 kg. Abia șapte zile mai târziu s-a trezit din comă femeia.

„Totul este minunat. Să te trezești din comă și să ai un nou-născut. Știu că medicii au făcut asta pentru binele copilului, dar sunt în șoc. Evident, suntem toți extrem de fericiți. Ne-am reunit ca familie alături de nou-născutul nostru. Este un miracol. Modul în care au avut grijă de noi este incredibil', a spus Kelsie, potrivit The Sun.

Incidentul s-a petrecut în luna august a acestui an, când s-a infectat cu noul coronavirus. Kelsie Routs a povestit calvarul prin care a trecut din cauza bolii.

Citește și: Disperarea unei mame de bebeluș cu COVID-19: „Stau cu mâinile pe el să nu îşi mişte branula'

„Mă simțeam slăbită, iar starea mi se agrava de la oră la oră. Ziua următoare, simțeam că sunt extrem de răcită și nu puteam să mănânc. Mi-am pierdur mirosul și gustul și tot corpul mă durea. Eram însărcinată în 28 de săptămâni, îmi era frică și pentru mine, dar și pentru copil. La două zile după ce m-am îmbolnăvit, începusem să respir cu dificultate, iar o ambulanță m-a dus la spital unde am fost diagnosticată. Eram conectată la ventilator.

Nu puteam să nasc, așa că medicii mi-au indus coma și m-au operat pentru a aduce copilul sănătos pe lume. Copilul a stat în spital 40 de zile până am putut să-l aduc acasă. Dar este un mic luptător, a continuat să crească', a mai dezvăluit Kelsie.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri