O femeie gravidă și fătul au murit în urma infectării cu SARS-CoV-2

O femeie gravidă în 6 luni, în vârstă de 36 de ani, a murit în urma infectării cu noul coronavirus, varianta Delta.

Femeia, nevaccinată, era însărcinată în 6 luni și a venit în țară la sfârșitul lunii iulie împreună cu soțul ei și cu băiețelul lor, de 4 ani. Cei doi s-au întors din Spania, cu teste negative, spre Cluj și apoi la rudele din Petroșani și Piatra Neamț. Pe 12 august, femeii i-a fost rău și a fost spitalizată de urgență.

Citește și: O gravidă în luna a cincea a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Ea a fost testată pozitiv și a fost internată mai întâi în secția de boli infecțioase, iar apoi la ginecologie. Starea femeii s-a alterat rapid și a fost intubată, iar o săptămână mai târziu a fost supusă unei operații de cezariană pentru a-i fi scos bebelușul prematur. Din cazua complicațiilor suferite de mamă după infectare, bebelușul a fost și el intubat, dar a murit la două zile de la naștere. Două săptămâni mai târziu a decedat și mama copilului.

„La o zi jumătate la terapie intensivă. La terapie i-au făcut testul PCR, au constat tulpină delta. După vreo 2-3 zile a început să se simtă foarte rău. Miercuri și joi am stat cu ea la geam și am vorbit, am vorbit și ne-am ținut de mână. Au venit medicii și managerul și au spus că trebuie să facă operația să salveze măcar pe unul. Dar în operație sunt riscuri și îi pot pierde pe amândoi. La o oră jumtate m-au chemat să văd copilul, m-am dus sus unde era într-un incubator și am rămas acolo ca să mă rog pentru el să trăiască”, a declarat soțul femeii, potrivit ProTV.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri