O gravidă în luna a cincea a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

O femeie în vârstă de 32 de ani, din Timișoara, gravidă în luna a cincea, a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2.

Femeia era internată în secția de Terapie Intensivă a Maternitații Bega din Timișoara de o săptămână, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid.

Citetește și: Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 afectează la fel și copiii, și adulții

„Am avut o gravidă, de 32 de ani, COVID-19 pozitiv, cu sarcină de 18 săptămâni, cu o formă gravă, foarte gravă, aşa venit. Din păcate, cu toate eforturile depuse şi cu toate tratamentele, în cursul zilei de ieri a fost intubată şi în cursul după amezii a făcut stop cardiorespirator neresuscitabil. A stat internată la noi mai mult de o săptămână, a stat numai în Terapie, numai cu oxigen, numai cu mască, a avut o afectare incredibilă a plămânilor. 70 la sută afectare pulmonară pe tomograf. Nu a venit prea târziu, dar sunt forme de o agresivitate nemaiîntâlnită până acum”, a declarat Marius Craina, şeful Maternităţii Bega, citat de Opiniatimisoarei.ro.

Acesta nu este primul caz în care o femeie gravidă moare din cauza COVID-19. Anul trecut, o alt gravidă însărcinată în șapte luni, în vârstă de 36 de ani, a murit din cauza unei forme severe a bolii, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Din fericire, medicii au putut să-i salveze bebelușul.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri