O femeie i-a donat propriul uter fiicei sale pentru a o ajuta să-și mărească familia

O femeie i-a donat uterul fiicei sale pentru a o ajuta să mai aducă pe lume un copil.

Kirsty Bryant, din orașul Coffs Harbour, New South Wales, Australia, în vârstă de 33 de ani, a adus pe lume un copil perfect sănătos în urmă cu câteva luni, după ce mama ei, Michelle Hayton (55 de ani), i-a donat uterul.

„Încă sunt șocată când mă gândesc că acesta este copilul meu', a spus Krisy în emisiunea 60 Minutes, citată de presa internațională.

„Este pur și simplu uimitor să cred că într-un an calendaristic, i-am dat uterul lui Kirsty și ea a avut un copil', a spus, la rândul ei, Michelle.

Michelle s-a oferit să-și doneze uterul fiicei ei căreia i s-a spus că nu va mai purta niciodată un alt copil, ca urmare a unei operații de histerectomie care i-a salvat viața după nașterea primului ei copil, Violet.

Vestea despre un studiu chirurgical revoluționar la Spitalul Regal pentru Femei din Sydney i-a dat speranță lui Kirsty și altor mii de femei care fie s-au născut fără uter, fie le-a fost îndepărtat din motive medicale.

Dr. Rebecca Deans, medic șef ginecolog la Royal, a explicat că, deși nu este o procedură de salvare a vieții, este o experiență care schimbă existența oricui își dorește cu ardoare să își întemeieze sau să-și extindă familia.

„Pentru unele femei este o astfel de motivație să aibă o sarcină și sunt pregătite să își asume acest risc. Operația este cu adevărat specială și dă asigurări femeii că poate să aibă un uter cu adevărat sănătos mereu' a spus Dr. Deans.

Kirsty și Michelle s-au dovedit a fi candidatele perfecte pentru procesul de transplant de uter, iar anul trecut cele două au fost supuse operației conduse de doctorul Mats Branstrom și supravegheate de dr. Deans.

Operația nu a fost lipsită de complicații, iar recuperarea a fost și dureroasă. Trei luni mai târziu , Kirsty și soțul ei Nick au primit vestea pe care doreau să o audă – ea era însărcinată cu cel de-al doilea copil și urma să devină mamă de Crăciun.

Citește și – Ce pot păți copiii care consumă alimente procesate. Avertismentul dieteticenilor

Deși sarcina și nașterea au decurs fără probleme, Kirsty și Michelle își doresc ca viitoarele potențiale paciente să înțeleagă că nu a fost o cale ușoară.

După naștere, corpul lui Kirsty s-a luptat împotriva infecțiilor severe din cauza sistemului imunitar slab, suferind patru crize de mastită.

Michelle a avut și ea complicații, cea mai gravă fiind incontineța urinară.

„Proba clinică a transplantului de uter a fost în egală măsură dificilă și uimitoare. Este ceva foarte complex', a spus Kirsty.

„Medicamentele anti-respingere a uterului îți scad sistemul imunitar și fac ravagii în corpul tău. Nu există garanții că vei rămâne în formă și sănătoasă sau că vei mai purta un alt copil. Nu aș fi putut face asta fără mama. Mama este cea mai bună prietenă a mea. Și unul dintre motivele pentru care mi-am dorit să am o familie este că părinții mei sunt cei mai buni și sunt atât de norocos' – a mai precizat femeia.

Foto – captură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton