O femeie regretă că a devenit mamă, plângându-se că nu mai are timp pentru seriale pe Netflix și vacanțe

O femeie a povestit despre marele ei regret că a devenit mamă, plângându-se că aducerea pe lume a copilului a făcut-o să-și rateze „vechea ei viață' în care viziona filme pe Netflix.

Proaspăta mămică a unui copil de 10 luni a vorbit pe forumul britanic pentru părinți Mumsnet despre faptul că nu și-a putut controla sentimentul de regret, deși micuța ei este „drăguț, dulce și cuminte foc'.

„Vreau doar să mă întorc la vechea mea viață”

Împărtășind diverse informații despre viața ei anterioară liniștită, femeia a adăugat că era mult mai fericită singură, când putea lucra de acasă, lua cina și călătorea.

Mama copilului a spus că nu-i place să fie părinte pentru că se teme de „simțul constant al responsabilității', precum și de faptul că trebuie mereu să distreze pe altcineva și să fie „mereu alertă'.

Ea a explicat: „Fata mea are zece luni. O iubesc mai mult decât orice pe lume. Îmi fac în mod constant griji că i se va întâmpla ceva rău. Este un copil drăguț, strălucitor, fericit, dulce și destul de independent. Dar pur și simplu nu pot scăpa de sentimentul că regret că am avut-o. Vreau doar să mă întorc la vechea mea viață.

„Voi regreta mereu pierderea vechii mele vieți?”

Am avut o viață liniștită, fără provocări și asta mi-a plăcut cel mai mult. Sunt o persoană foarte introvertită, autonomă și mereu am fost fericită să fiu singură, să lucrez de acasă, să mă uit la Netflix seara, să mă bucur de natură, să iau cina afară din când în când. Poate o vacanță din când în când.'

Femeia părea descurajată de faptul că aceste privilegii „în mod evident au dispărut'.

Citește și: O fetiță a fost diagnosticată cu cancer, după ce mama ei a observat ceva ciudat în timp ce o îmbrățișa

Fiind nouă în domeniul parentingului, ea i-a rugat pe ceilalți părinți să-și dezvăluie experiențele și să o anunțe dacă lucrurile se vor îmbunătăți vreodată.

„Nu-mi place să fiu părinte. Cred că este în principal simțul constant al responsabilității, că trebuie să distrezi în mod constant un copil, să nu poți să stai și să te relaxezi și să nu faci nimic toată ziua, trebuie să fii mereu în alertă. Știu că a avea un copil mai mare va aduce propriile sale dificultăți, dar mă întreb dacă mă voi bucura mai mult de asta odată ce voi putea să rezonez puțin cu ea și ea se va putea distra singură mai mult.

Sau voi regreta mereu pierderea vechii mele vieți? Mă întreb ce au făcut alții. Am citit câteva lucruri de la oameni cu copii mai mari cărora încă le este foarte greu și regretă! Dar poate pentru că oamenilor le este dificilă diferite lucruri' – a povestit femeie.

Internauții i-au sărit în ajutor cu sfaturi și au susținut-o

Reacțiile internauților nu s-au lăsat așteptate, urmând aproape 200 de comentarii, iar cei mai mulți au încurajat-o să nu-și piardă speranța.

„Aș dori să spun că devine mai ușor pe măsură ce îmbătrânesc, totuși amândoi sunt cu dizabilități. Aveam un copil sănătos care a dezvoltat aleatoriu o boală foarte gravă la șapte ani și acum nu mă pot opri niciodată. „Totul face parte din educația parentală, înveți să o iei cu pasul tău pe măsură ce îmbătrânesc, care au spus că devin mai buni în a se distra' – a comentat cineva.

Odată ce nu trebuie să urmărești fiecare lucru pe care îl fac și ei chiar vor să facă lucruri destul de distractive cu tine, cu siguranță devine mai bine. Nu mă înțelege greșit, brunch-urile lungi și ieșirile cu fetele sunt de domeniul trecutului, dar recuperezi mult mai mult din tine odată ce ajung la vârsta școlară. Devine mult mai ușor când poți comunica cu ei în două moduri. Nu va fi așa pentru totdeauna, promit.' – a adăugat un alt internaut.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri