O fetiță a murit după ce a primit o supradoză de Paracetamol în spital

O fetiță în vârstă de șapte ani și-a pierdut viața, după ce i-a fost administrată de către medici o supradoză de Paracetamol.

Tragedia s-a produs într-un spital local din Gampola, Sri Lanka. Shyamali Tharushi, identificată ca rezidentă din Udahentenna, Uduwalle din Gampola, a făcut febră și a fost dusă la Spitalul Divizial Kurunduwatte, unde i s-a prescris o doză de Paracetamol.

Starea fetiței s-a deteriorat rapid

Dar starea fetei se înrăutățea rapid, așa că a fost mutată la un alt spital în Gampola. La examinarea medicamentelor prescrise anterior copilului la Spitalul Divizial Kurunduwatte, medicii Spitalului Gampola au confirmat că fetei i s-a administrat o cantitate prescrisă de obicei adulților, ceea ce înseamnă că fata a primit o supradoză de Paracetamol.

Citește și: Cât de periculoasă este administrarea paracetamolului copiilor mici. Medic: „Fiți atenți la doza corectă!'

Fata a fost rapid transferată la Terapie Intensivă (UTI), unde a fost anesteziată pentru că suferise de dureri insuportabile, în urma cărora a murit după câteva ore.

În urma investigațiilor autorităților, a iești la iveală că farmacistul de la Spitalul Divizial Kurunduwatte prescrie medicamente într-o manieră neglijentă, notează presa locală.

Citește și: Medicul Tudor Ciuhodaru: „10 comprimate de paracetamol pot fi mortale pentru copii'

S-a dezvăluit că, din cauza lipsei de plicuri cu rețete, medicamentele sunt eliberate în facturi vechi de electricitate sau în fișe de hârtie. Mai mult, din cauza afluxului de pacienți, anumite medicamente generice precum Paracetamolul au fost deja împachetate și păstrate, cu doza recomandată scrisă pe interiorul hârtiei. Astfel, Paracetamolul eliberat pentru copil fusese dat dintr-un astfel de stoc pregătit în prealabil. Farmacistul scrisese pe pachet doza recomandată pentru fată, dar adevărata cantitate de medicament notată pe interiorul pachetului era una prescrisă pentru adulți.

Citește și: Un medic din Romania avertizeaza: Intoxicatia cu paracetamol poate fi mortala chiar si la adulti!

În ciuda faptului că doza recomandată pentru copilul de șapte ani era scris pe exteriorul ambalajului relevant, părinții copilului nu au văzut ce scris în interiorul pachetului pentru că nu se așteptau la o asemenea eroare. Astfel, ei i-au administrat o doză mult mai mare decât cea prescrisă de obicei copiilor, ceea ce a provocat moartea fetei.

Foto – captură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri