O fetiță care s-a întors de la școală cu simptome de răceală a murit la câteva ore după ce a ajuns acasă

O fetiță care s-a întors într-o zi acasă de la școală cu nasul înfundat și simptome de răceală, a murit subit a doua zi.

Annaliese Louise a venit inițial acasă de la școală cu ceea ce părea a fi o simplă congestie nazală, resimțită din cauza unei presupuse răceli, dar starea ei s-a deteriorat rapid și a murit a doua zi. Clare Louise, în vârstă de 54 de ani, co-fondatoare a unei firme de consultanță în comunicații de afaceri cu reședința în județele de origine, împreună cu soțul ei, Matt, 52 de ani, și cei doi fii adoptați ai lor, au pierdut-o pe Annaliese fulgerător, la vârsta de șapte ani.

„A început să plângă de durere și s-a trezit cu diaree!”

Annaliese s-a trezit într-o dimineață cu simptome asemănătoare unei răceli obișnuite. A doua zi, Clare a observat că fiica ei era „destul de letargică' și s-a plâns de dureri de șold, ceea ce a determinat-o să o ia pe Annaliese mai devreme de la școală. Clare a solicitat imediat asistență medicală, ducând-o pe Annaliese la medicul de familie și ulterior la spital, unde a fost supusă analizelor și a fost externată.

Cu toate acestea, a doua zi, starea lui Annaliese s-a înrăutățit dramatic. „Plângea de durere' și suferea de diaree. Clare a dus-o de urgență înapoi la spital, dar, în ciuda eforturilor lor, starea lui Annaliese a continuat să se agraveze. Ea a ajuns la spital la ora 10 dimineața și până la ora 13 a murit.

„Când am luat-o de la școală, era destul de letargică”

Devastată, Clare a rămas șocată și împovărată de vinovăție, simțind că ar fi „eșuat' în salvarea fiicei, deși nu ar fi putut face nimic mai mult. S-a descoperit ulterior că Annaliese a avut o infecție gravă cu streptococ A care „ar fi putut fi tratată cu antibiotice'.

Doctorii le-au spus părinților că bebelușul le-a murit din cauza unei „infecții rare', dar mai târziu s-a aflat adevărul. Ce a descoperit mama copilului

Potrivit experților în sănătate, boala streptococică invazivă de grup A este o formă severă de infecție cu streptococ A, în care bacteriile se infiltrează în părți în mod normal sterile ale corpului, cum ar fi fluxul sanguin.

„Nu mi-am dat seama în acel moment că viața mea s-a schimbat pentru totdeauna. Ea s-a trezit cu un pic de răceală și cu senzația de nas înfundat, dar nu era fost ceva ieșit din comun. Când am luat-o de la școală, era destul de letargică. Temperatura ei era mare și dormea ​​pe canapea, iar eu eram cu doar cu ochii pe ea. Am dus-o la medicul de familie pe la cinci după-amiaza și era foarte tăcută. Îmi amintesc că era ghemuită pe scaunul din sala de așteptare. Mi-au recomandat să o duc la spitalul de lângă noi, există o secție de zi și am dus-o acolo', a spus mama fetei, citată de Mirror.

În ciuda faptului că a fost supusă scanării și analizelor de sânge, starea fiicei ei s-a înrăutățit. „I-au făcut o scanare a șoldului, i-au luat sânge și a fost externată. Dar era din ce în ce mai rău  față cum era când a intrat în spital. A fost scoasă într-un scaun cu rotile'.

Clarei i s-a spus inițial că disconfortul fiicei ei se datora probabil unei răceli obișnuite. „Eram îngrijorată, dar nu m-aș fi gândit la așa ceva', a recunoscut ea.

Cu toate acestea, odată cu lăsarea nopții, starea lui Annaliese s-a deteriorat rapid. Clare și-a amintit: „În miezul nopții,'.

„Și ea era încă destul de obosită, îmi amintesc că am pus-o în fața televizorului să se uite la filmul ei preferat, Cenușăreasa', a adăugat Clare, pictând o imagine emoționantă a ultimelor ore ale fiicei ei.

„Îmi amintesc că i-am dat pantalonii jos când s-a dus la toaletă și coapsele ei erau acoperite cu pete. În acel moment, am dus-o imediat la spital', a spus Clare, dezvăluind semnele alarmante care au determinat-o să solicite asistență medicală de urgență.

Dar starea lui Annaliese s-a înrăutățit rapid.

„Ea a fost în spital la ora 10 și a murit la unu după-amiaza. Mai târziu, s-a dovedit că avea boala streptococică invazivă de grup A, care s-a transformat în sepsis', a dezvăluit Clare. „Ar fi putut fi tratată cu antibiotice. Ca mamă, am simțit că am eșuat'.

Tragedia a afectat profund și familia ei, în special pe fiul cel mai mic, care nu a putut înțelege pierderea surorii sale. „A fost foarte greu pentru toată lumea din familie. Dar mai ales pentru fiul meu, care avea doar vreo cinci ani la acea vreme și nu putea înțelege ce i s-a întâmplat cu sora lui'.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri