O fetiță cu simptome de răceală a primit un diagnostic crunt din partea medicilor

O femeie a crezut că-și va pierde fiica, după ce medicii au omis' semnalele că micuța ei suferea, de fapt, de o boală extrem de periculoasă care i-ar fi putut fi fatală.

Tanya Dawson, din Marea Britanie, a crezut inițial că fata ei, Lyra (5 ani) are o răceală comună.

La început nu ți-a făcut griji prea mari, dar când starea copilului s-a agravat, a mers la spital cu ea.

„La început am știut că e ceva în neregulă. Dar nu am știut nimic despre această boală până nu am ajuns la doctor. Am crezut că o să moară.' – a dezvăluit femeia, potrivit The Sun.

Când fata a început să aibă dificultăți tot mai mari la înghițitul apei sau a altor alimente, Tanya s-a speriat. Apoi a observant că Lyra nu mai era capabilă nici să-și înghită propria saliva și nici nu-și mai puta ridica capul de pe pernă.

A dus-o la spital și medicii au diagnosticat-o cu amigdalită. I-au dat un tratament și au trimis-o acasă, dar nu a avut rezultate. Fata avea și dificultăți cu respirația, așa că Tanya s-a întors cu copila la spital. Medicii au descoperit atunci de ce suferă fata – infecție cu stafilococ A.

3 sfaturi inteligente care te vor ajuta să ții cu ușurință microbii departe de camera bebelușului

Din fericire, Lyra a primit rapid tratamentul corect și și-a revenit. Tanya Dawson și-a spus povestea pentru a trage un semnal de alarmă în rândul tuturor părinților cu privire la simptomele infecției prin care a trecut Lyra.

„Mi-e frică să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu aș fi dus-o la spital așa de repede cum am făcut-o', a spus ea.

„Dacă observați că are temperatura ridicată sau chiar o erupție cutanată de scutec, vă rog să vă duceți copiii la medic pentru a fi verificați.'

Cel puțin nouă copii au murit după ce au contractat streptococul A. Bacteria poate provoca diverse infecții, inclusiv scarlatina, impetigo și faringită streptococică.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri