O fetiță riscă să rămână cu cicatrici pe față din cauza unei reacții avute după ce a mâncat legume

O mamă se teme că fetița ei ar putea rămâne cu cicatrici pe viață după ce pe față i-au apărut erupții violente la scurt timp după ce a mâncat o bucată de țelină.

Imelda Sykes, în vârstă de șapte luni, mâncase leguma cu doar 15 minute înainte ca tenul să înceapă să-și schimbe culoarea. Mama ei, Tylar Field a văzut ce se întâmplă și la început a crezut că suferă o reacție alergică sau că s-a ars în vremea însorită.

Citește și – Cum arată planta care poate să producă arsuri grave

Ea a povestit unei prietene despre ceea ce s-a întâmplat și aceasta i-a spus care pot fi uneori riscurile când mănânci anumite legume iar apoi te expui la lumina spoarelui.

„I-am dat Imeldei un bețișor de țelină să aibă ceva de mestecat și nu m-am gândit niciodată că s-ar putea întâmpla așa ceva. Credeam că a avut o reacție alergică, dar a mai mâncat țelină în casă pănă acum și nu a pățit nimic. Rănile arătau ca niște arsuri, eram foarte îngrijorată. Am crezut că era arsă de soare cumva. Apoi m-am întâlnit cu prietena mea la cină și i-am povestit ce sa întâmplat. Ea a spus – nu a mâncat țelină, nu-i așa? Am înlemnit!

Citește și – Un copil a ajuns la spital cu arsuri pe piele după ce a intrat în contact cu o plantă toxică

În afară de ea, niciunul dintre prietenii mei nu auzise de asta până acum. M-am uitat pe net și am văzut că ar putea cauza tot felul de arsuri și vezicule și m-am gândit că am scăpat cu asta. Avea doar puțină roșeață în jurul gurii și mâinilor. A doua zi dimineața a avut vezicule mari, pline de lichid, în jurul mâinilor și în jurul feței. Este clar locul unde avea țelina pe mână și în jurul gurii.

Le-am avut și eu pe brațe unde mă atinsese ea. Puteți vedea amprentele mici de pe brațul meu. Am fost atât de șocată!' – a povestit femeia, citată de Mirror.

Tânăra de 25 de ani a spus că a simțit „o mare vinovăție de mamă' și se teme că fiica ei ar putea fi marcată pe viață din cauza reacției cutanate de la legume. Tyler vrea să avertizeze alți părinți despre fitofotodermatită înainte ca alți copii să devină victime și, de asemenea, să sufere arsuri.

„Până a doua zi, veziculele s-au spart și apoi au început să se transforme în cruste. Încă mai are multă roșeață pe față și pe mâini” – a mai mărturisit femeia.

Ce este fitofotodermatita?

Fitofotodermatita este un tip de dermatită de contact, denumită popular dermatită de pajiște. Apare la contactul cu anumite plante sau fructe care conțin substanțe fotosensibilizante. Dacă pielea intră în contact cu acetse substanțe care sunt toxice și sunt activate de razele soarelui, pot duce la apariția erupțiilor pe suprafața pielii.

Printre plantele care pot ptovoca fitofotodermatită se numără – morcovi, țelină, citrice, lămâi verzi, smochine, măr sălbatic, pătrunjel sălbatic, păstârnac sălbatic, mărar sălbatic.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri