Un copil a ajuns la spital cu arsuri pe piele după ce a intrat în contact cu o plantă toxică

Un băiețel a ajuns de urgență la spital, cu vezicule pe piele și dureri mari, după ce a intrat în contact cu o plantă extrem de toxică.

Kayvon Wright, în vârstă de doi ani, a dezvoltat pete roșii pe față și pe mâini după ce a mers cu mama sa la plimbare într-un parc. Copilul a fost inițial diagnosticat cu varicelă, dar petele de pe piele s-au transformat rapid în vezicule dureroase și micuțul a fost dus la spital, în secția de arsuri.

„Veziculele s-au mărit și s-au răspândit pe toată gura și pe față. Avea o bășică mare pe obraz care i s-a spart. Când am mers la unitatea de arsuri din Bristol, a trebuit să îndepărteze pielea care se rupsese. A fost îngrozitor pentru mine – nu voi uita niciodată țipetele fiului meu în timp ce îi luau pielea de pe el. A fost îngrozitor.

A fost absolut oribil. A fost foarte stresat până în acel moment. Îl durea atât de tare încât era letargic, nu voia să facă nimic, doar stătea întins pe un pat de spital, cu bandaje pe mâini și pe picioare. În mod normal, este foarte activ, dar stătea întins acolo fără să facă nimic' – a explicat mama copilului, Samantha Morgan, potrivit Daily Mail.

Citește și – O femeie trage un semnal de alarmă după ce băiatul ei s-a ales cu arsuri grave pe piele din cauza unui aliment comun

Copilul intrase în contact cu o plantă numită Crucea pământului (Heracleum mantegazzianum), care este considerată otrăvitoare datorită toxicității sale. Ea poate provoca iritații, vezicule, cicatrici permanente sau chiar orbirea. Planta creșlte mai ales în zona râurilor și nu este foarte des întâlnită în România.

Seva acestei plante conține substanțe fototoxice, ce împiedică pielea să se apere de razele solare. Astfel poate apărea fitofotodermatita, un tip de dermatită produsă de acțiunea razelor solare în combinație cu cea a sevei din plantă. Efectul este cel de ardere a pielii, iar pe epidermă apar vezicule pline cu lichid ca în cazul arsurilor produse de foc. 

Crucea pământului este înrudită cu brânca-ursului, o plantă des folosită în remediile naturiste.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton