O gravidă a făcut întrerupere de sarcină după ce ginecologul i-a pus un diagnostic greșit

Un medic ginecolog din București care i-a recomandat unei paciente să facă avort, în urma unui diagnostic greșit, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, într-un dosar în care este acuzat de vătămare corporală din culpă.

Femeia a întrerupt sarcina la o clinică din Turcia la recomandarea medicului.

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui medic în specialitatea obstetrică – ginecologie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, se arată într-un comunicat transmis marți, potrvit Observator News.

Un cuplu este nevoit să-și vadă copilul murind din cauză că femeii i se interzice să facă avort

Conform rechizitoriului, totul s-a petrecut pe 24 aprilie 2019 cu ocazia unui consult acordat unei femei însărcinate. Atunci, a fost încălcat protocolul privind sarcina ectopică existentă la nivelul spitalului şi a ghidului SOGR în vigoare la data respectiv și un medic ginecolog a stabilit în mod eronat diagnosticul de sarcină extrauterină dreapta neruptă pentru care a recomandat administrarea de metotrexat, tratament citostatic interzis în sarcina viabilă.

Având în vedere efectele adverse ale tratamentului asupra unei sarcini intrauterine, pacienta a efectuat întreruperea de sarcină șase ziel mai târziu, la o clinică din Turcia.

„În esenţă, indică Parchetul, medicul curant ar fi nesocotit standarde medicale, respectiv:

  • contraindicaţia administrării tratamentului cu metotrexat la un sac gestaţional mai mic de 3 cm, sacul gestaţional vizualizat ecografic fiind de 9,8/9,4 mm;
  • medicul trebuie să considere că sarcina este extrauterină în cazul absenţei sacului ovular din cavitatea uterină la concentraţii ale B-hCG peste 2000 UI/L; când nivelul B-hCG seric este sub zonă discriminatorie (mai mic de 1000UI) şi nu se vizualizează sarcină viabilă (intra sau extrauterină) prin ecografie endovaginală, sarcina trebuie descrisă ca fiind cu localizare necunoscută.

Medicul a stabilit a stabilit că sarcina are localizare cunoscută, extrauterină, deşi nivelul B-hCG la data administrării tratamentului cu metotrexat era de 773 UI/L, sub zona discriminatorie de 1000 UIL/L.' – se mai arată în comunicat.

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti studiază acum dosarul pentru soluționare.

Foto – arhivă


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri