Un cuplu este nevoit să-și vadă copilul murind din cauză că femeii i se interzice să facă avort

Un cuplu din Florida va fi nevoit să-și vadă copilul murind, după naștere, peste doar câteva săptămâni, din cauza unei legi care interzice avortul după 15 săptămâni de sarcină.

Deborah Dorbert și soțul ei, Lee, așteaptă al doilea copil și au fost anunțați că bebelușul a fost diagnosticat cu o anomalie fetală fatală, cunoscută sub numele de sindromul Potter, notează The Guardian.

Cu toate acestea, Deborah nu a putut renunța la sarcină din cauza unei legi care a intrat de curând în vigoare și interzice avortul în trimestrul al doilea de sarcină.

Ce este sindromul Potter

Sindromul Potter este o afecțiune rară ce apare din cauza creșterii și funcționării anormale a rinichilor, ce afectează lichidul amniotic ce înconjoară fătul în timpul sarcinii. Sindromul Potter este considerat un  diagnostic dublu letal', deoarece bebelușii cu probleme la rinichi nu pot elimina toxinele mortale din organism și pot face insuficiență renală. În plus, lipsa lichidului amniotic face ca bebelușul să se nască fără capacitatea de a respira.

Conform legii de reducere a mortalității fetale și infantile din Florida, care a fost implementată în iulie anul trecut, avorturile sunt interzise după 15 săptămâni de gestație, cu câteva excepții, inclusiv una care ar permite un avort ulterior „dacă doi medici certifică în scris că fătul are o anomalie fetală fatală și nu a atins viabilitatea'.

Bebelușii cu sindrom mor, adesea, înainte de a se naște

În noiembrie anul trecut, când copilul cuplului a fost diagnosticat cu acest sindrom, un specialist în medicină fetală maternă le-a spus soților Dorbert că unii părinți aleg să continue să ducă sarcina la termen. În timp ce alții aleg să întrerupă sarcina prin intervenție chirurgicală sau travaliu prematur.

Medicul a adăugat că se va consulta cu administratorii sistemului de sănătate cu privire la noua lege. Familia Dorbert a decis în cele din urmă că ar dori să întrerupă sarcina cât mai devreme posibil, deoarece bebelușii cu sindrom mor adesea înainte de a se naște sau ajung să se sufoce în câteva minute sau ore după naștere.

Un cuplu din Georgia și-a mărit familia cu 21 de copii biologici în 19 luni

Deborah Dorbert a declarat pentru presa că și-a amintit specialistul spunând că întreruperea ar putea fi posibilă, dar nu până la 28-32 de săptămâni.

Apoi, după ce specialistul s-a consultat cu administratorii sistemului de sănătate cu privire la noua lege, cuplului i s-a spus că va trebui să aștepte pentru a întrerupe sarcina până în a 37-a săptămână de gestație sau aproape de termen.

Irina Nicolae, ex-A.S.I.A, a pierdut primul copil la cinci luni de sarcină. „Două zile a durat travaliul!'

Potrivit unui mesaj text primit de Deborah Dorbert de la coordonatorul unui cabinet de medicină materno-fetală pe care îl vizitează des, specialistul a luat această hotărâre după ce i-a pus pe administratori juridici „să se uite la noua lege și la felul în care este scrisă'. „Este scrisă oribil', s-a mai arătat în mesaj.

În ciuda faptului că specialistul le-a spus cuplului că alte state au mai puține restricții privind accesul la avort, familia Dorbert a declarat că a fost copleșită de costurile de călătorie.

„Am face orice pentru a avea acest copil.'

Cuplul a optat în cele din urmă să acorde îngrijiri paliative copilului lor după nașterea copilului.

Noua lege pedepsește medicii care o încalcă cu sancțiuni care prevăd revocarea licenței, amenzi mari și cel ăuțin cinci ani de închisoare. Cuplul s-a declarat supărat și frustrat de situație.

„Mă enervează ca politicienii trebuie să decidă ce este mai bine pentru sănătatea mea', a spus Deborah Dorbert pentru Washington Post. „Am face orice pentru a avea acest copil.'

„Nu am înțeles niciodată cu adevărat', a spus Lee Dorbert, adăugând: „Ni s-a spus că există o excepție… Evident, nu este suficientă o excepție în unele cazuri.'

În ciuda durerii pe care o întâmpină soții Dorbert și cuplurile aflate în situații similare, guvernatorul republican al statului, Ron DeSantis, a menținut o poziție fermă împotriva avortului.

Foto – 123r.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri