Irina Nicolae, ex-A.S.I.A, a pierdut primul copil la cinci luni de sarcină. „Două zile a durat travaliul!”

Irina Nicolae, ex-A.S.I.A, și-a reamintit despre un episod dureros din trecutul ei. Invitată în podcastul lui Cătălin Măruță, cântăreața a povestit cum a pierdut prima sarcină.

Irina Nicolae este căsătorită cu omul de afaceri Marius Vizer, cu care are o fată, Scarlett Maria (5 ani). Din păcate, până să vină Scarlett pe lume, Irina a mai trecut printr-o sarcină care s-a întrerupt la cinci luni.

„Scarlett nu este primul copil pe care îl am. Este a doua sarcină. Înainte de Scarlett, uite, vezi, îmi vine să plâng. Am mai avut o sarcină, tot o fetiță! Au știut prietenii foarte apropiați. Și am născut indus, provocat, la cinci luni și o zi, după un travaliu foarte greu pentru că s-au descoperit și niște probleme pe care le-am aflat întâmplător pentru că voiam să vin acasă și pentru că mi-am dorit niște fotografii noi cu fetița mea.” – a dezvăluit cântăreața.

Adelina Pestrițu și-a dus fata la doctor cu o simplă tuse, iar medici au internat-o pe loc. Ce diagnostic a primit Zenaida

„M-am dus la un control în Budapesta, la un medic pe care nu îl cunoscusem niciodată. Ăsta e un subiect despre care nu am vorbit niciodată… Am fost acolo și mi-a zis doctorul respectiv, eram aproape de 20 de săptămâni: ‘Irina, știi că aici în Ungaria trebuie să facem controlul de organe, că se face din trimestrul doi.

Am zis: ‚Nu știu, nu mă interesează. Mie să îmi dați niște poze, că eu am venit pentru niște poze. Voiam să văd niște fotografii pentru că avusesem un control cu două săptămâni înainte și urma să vin acasă și am vrut să vadă mama mea, sora mea. În perioada aia eram entuziasmată, ca orice mamă. Dacă aș fi putut, m-aș fi dus în fiecare zi să văd fotografii cu ea. Am zis – ‚OK, dacă asta e procedura, dar mie să-mi dați fotografiile respective.” – a continuat Irina Nicolae.

După primele ecografii, doctorul a sesizat o problemă. El a liniștit-o pe artistă, spunându-i că nu e nimic grav, dar a trimis-o la un cardiolog.

„Îmi aduc aminte că luasem pe cineva din casă pentru că eu nu vorbesc maghiară. Doctorul vorbea engleză foarte bine și mi-a zis că sunt doi medici care trebuie să se uite, să nu mă stresez. M-au controlat. Mi-au zis că e ceva, dar să nu-mi fac probleme, că nu e nimic foarte grav. Mi-au zis să mă vadă și un cardiolog, aveau unul foarte bun.

Mi-au făcut o programare, apoi m-am dus a doua zi. Acel medic era o doamnă în vârstă, foarte dură. Mi-a zis: «Să știi că eu nu vorbesc în timpul consultului, am să îți spun la sfârșit. Nici nu au durat câteva minute și au zis ‘Fetiță, tu să știi că ai o problemă foarte gravă, tu trebuie să termini această sarcină!. Am rămas șocată… Făcusem teste genetice, totul era perfect.”- a continuat artista.

Ce fel de tată este Cătălin Cazacu. „Am un altfel de parenting'

Verdictul celorlalți doctori a fost la fel de dur. Medicii i-au spus că nu există altă soluție decât aceea de a întrerupe sarcina.

„Au început medicii apoi să vorbească de partea de genetică, eu ziceam că vreau să vorbesc cu medicul meu. Nu mi-au dat ecografiile respective. Îmi aduc aminte și acum că mi-au dat un raport. Mi-au zis clar că trebuie să termin această sarcină, că nu există altă soluție. Eu nu înțelegeam… În două zile mie mi s-a dărâmat tot universul.

Am plecat de urgență la Viena, la doctorul meu, cel mai mare specialist din Viena pe partea de cardiologie pentru că acolo exista problema. Mi-a explicat că, da, exista o mică problemă, dar mi-a spus că aveau cazuri la fel… Mi-a zis că trebuia dar să fac o operație imediat cum nasc. Cumva am plecat cu speranțe de acolo și cu ideea că o să-mi asum orice risc pentru copilul meu, era fetiță. Nu m-am văzut niciodată mamă de băiat și uite că Dumnezeu mi-a trimis două fetițe, un îngeraș și un alt îngeraș, aici cu mine.

Între timp, prietenii soțului meu îmi organizaseră cea mai bună echipă de medici din Ungaria, medici veniți de afară. Aveam un cardiolog și un specialist pe imagistică, o doamnă foarte drăguță, și m-am dus din respect. Noi luasem decizia că îmi asum riscul, că practic copilul trebuia să sufere două operații în primul an, imediat după ce se naște. Apoi în jurul vârstei de 14 ani, pentru că inima atunci se mărește.” – a adăugat Irina.

După alte ecografii, specialiștii au observat care era problema copilului.

„Când mi-a făcut ecografia, medicul mi-a zis: «Irina, fetița are inima în dreapta. Este fetiță și înseamnă infertilitate. Sunt cazuri foarte rare și nu îi oferi copilul decât o viață nu se știe cum. Sunt foarte puține cazuri, ca drept dovadă am fost al treilea caz, după ce am făcut analize genetice în New York. Era o modificare genetică. Apoi am vorbit cu cardiologul care mi-a spus că nu era vorba de o singură operație, de două operații, ci era vorba de multiple operații.

O mamă care credea că băiețelul ei este răcit, a descoperit că micuțul este infectat cu un virus periculos de care nu auzise niciodată

Mi-a zis că dacă copilul nu va avea mai mult de două kilograme, medicul nu se apropie de copil, nu-l va opera. Mi-a spus că 60% este decizia mea și că nu mă va judeca nimeni, nici măcar Biserica, pentru că e un caz grav. Și 40% este a soțului.”

Nașterea forțată a copilului a fost un calvar prin care nicio femeie nu ar trebui să treacă, a mai povestit Irina.

„Am stabilit cu ginecologul, care mi-a spus că își dorește să comunicăm, să stau trează. Îmi amintesc că am spus că eu vreau să adorm, că nu vreau să îmi amintesc nimic. Iar el îmi spunea că vrea să rămân trează.

Au fost două zile de travaliu și după aceea i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru că am rămas întreagă la minte. Copilul a ieșit cu picioarele în față și m-au băgat în sala de operație de urgență, mi-am dat seama că sunt un caz grav sau foarte grav după fețele oamenilor și ale medicilor care se aliniaseră toți.

Am fost băgată în sala de operație peste altcineva care năștea tocmai pentru că medicul mi-a zis că nu vrea să-mi producă mai multă suferință. (…) M-am trezit după aceea, am stat în spital două zile'.

Foto – captură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri