O gravidă a murit la Spitalul Județean Bacău, după ce ar fi așteptat 12 ore până să intre în operație

O femeie în vârstă de 38 de ani, însărcinată în patru luni, a murit la Spitalul Județean Bacău, unde fusese internată. Femeia a acuzat dureri puternice din cauza sarcinii care era oprită din evoluție, iar familia spune acum că a fost lăsată să aștepte 12 ore până când afost dusă la operație. În prezent, sunt mai multe anchete în derulare pentru a se stabili cum s-a ajuns la această tragedie.

Femeia a rămas însărcinată în urma unei proceduri de fertilizare în vitro. La spitalul din Bacău, ea a ajuns cu dureri puternice în zona abdomenului, cu febră, frisoane și dureri de cap.

Medicii au constatat la prima vedere că este vorba despre o sarcină oprită din evoluție, dar până să o ducă în sala de operație au lăsat-o să aștepte 12 ore. Doctorii susțin că au monitorizat-o pe toată perioada așteptării și că, momentan, nu au „o cauză a acestei evoluții fulminante spre gravitate a pacientei', a transmis Digi24.

Citește și – O gravidă și-a pierdut copilul după ce maternitatea a refuzat să o primească pentru că „era plină'

Când a ajuns pe masa de operație, femeii i-a fost scoasă vezica biliară care era inflamată, iar sarcina s-a evacuat de la sine. După operație, ea ajuns în secția de Terapie Intensivă în stare foarte gravă și a făcut un stop cardio-repirator. A fost resucitată, dar după câteva ore a urmat un al doilea stop cardio-respirator și nu s-a mai putut face nimic pentru a o salva.

Familia femeii a depus mai multe plângeri, inclusiv la Clegiul Medicilor, iar Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Partenerul de viață al femeii spune că deși ea s-a plâns de dureri puternice în zona abdominală, medicii i-au repetat că are căderi psihice.

Citește și – O tânără gravidă s-a sinucis pentru că suferea de aceeași afecțiune care a chinuit-o și pe Kate Middleton în toate cele trei sarcini

„Mi-a comunicat Maria că din trei medici – ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul – și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit', a spus partenerul femeii, pentru sursa amintiă mai sus. Bărbatul a mai precizat că medicul de gardă de la ATI i-a spus că ar fi vorba de „ceva patologic', ce nu poate fi controlat dedoctori.

Reprezentanții spitalului au declarat că femeia a primit atenție și a fost constant monitorizată.

„Evoluția a fost fulminantă spre gravitate, ceea ce a dus la deces' – a precizat Aurelia Țaga, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Foto – Libertatea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri