O gravidă trimisă acasă de medici pentru că „n-avea nimic” era să-și piardă viața din cauza unui diagnostic greșit

O femeie gravidă care a fost trimisă acasă după un control, a aflat ulterior că ar fi putut muri dacă urma sfatul medicului și nu ar mai fi făcut alte investigații.

O femeie a povestit cum medicii au avertizat că există o șansă de 80% să moară după ce simptome surprinzătoare au dezvăluit că a avut o sarcină ectopică.

La doar câteva săptămâni după ce a aflat că este însărcinată, Natalie Stapley Cutting, în vârstă de 26 de ani, a știut că „este ceva în neregulă cu ea'. La șapte săptămâni de sarcină, ea a observat o furnicătură persistentă în coapsa dreaptă, combinată cu o oarecare amorțeală și o durereascuțită în partea dreaptă. Deși nu mai era mult până să meargă să facă ecografia de 12 săptămâni, Natalie și-a văzut medicul de familie mai devreme pentru a discuta despre preocupările ei.

Ea susține că i s-a spus că nu are nicio problemă, dar fiind nemulțumită, a cheltuit 90 de lire sterline pentru pentru un control la o clinică privată, unde s-a descoperit că are o sarcină ectopică (extrauterină). A suferit o intervenție chirurgicală salvatoare pentru a îndepărta ovulul fecundat, trompa dreaptă și o parte din mucoasa uterului. Acum, femeia a făcut publică povestea ei pentru a îndemna femeile să aibă încredere în propriile instincte și semnale ale corpului și să obțină întotdeauna o a doua opinie dacă au îndoieli.

Natalie, din Newark, Nottinghamshire, a spus: „Era să îmi pierd viața din cauza unui diagnostic greșit primit de medicul meu. Vizita la o clinică medicală privată mi-a salvat viața'.

Natalie și soțul ei, Tom Cutting, 27 de ani, au aflat că vor avea un copil pe 6 decembrie 2023.

Inițial, medicul de familie a asigurat-o că sarcina ei este normală, dar ea a rămas totuși convinsă că ceva nu este cum trebuie.

Citește și – O gravidă a făcut întrerupere de sarcină după ce ginecologul i-a pus un diagnostic greșit

„Medicul era convins că sunt bine, dar pur și simplu nu mi s-a părut normal. Medicii nu m-au ascultat corect. Dacă mi-aș fi ascultat medicul de familie, nu știu unde m-aș afla astăzi” – a explicat femeia, citată de Mirror.

Pe 16 decembrie, i s-a făcut o ecografie la o clinică privată.

„Au descoperit că uterul meu era gol. Fiind o clinică privată, nu au putut oferi un diagnostic, dar au recomandat să mergem imediat la King’s Mill Hospital” – a continuat.

Natalie a suferit prima operație exploratorie pe 18 decembrie, care a detectat ovulul fertilizat în trompa ei dreaptă – crescând în mucoasa uterului.

O sarcină ectopică apare atunci când un ovul fertilizat se implantează în afara uterului, de obicei într-una dintre trompele uterine care conectează ovarele de uter. Dacă ovulul fertilizat se găsește aici, din păcate, nu este posibilă salvarea sarcinii, iar țesutul în creștere reprezintă un pericol pentru viața mamei dacă este lăsat netratat.

Natalie a fost operată pe 19 decembrie și a trebuit să semneze o derogare privind riscul de deces. Natalie s-a recuperat de la operație și acum dorește să-și împărtășească povestea pentru a-i ajuta pe alții. Dacă ar fi așteptat până la scanarea de 12 săptămâni, așa cum i-a recomandat medicul de familie, atunci probabil că ar fi murit din cauza sângerării interne, spune ea.

Natalie a creat un podcast numit Ectopic Pregnancy and Me pe TikTok.

Ea a spus: „Am făcut acest lucru pentru conștientizare, pentru a ajuta la salvarea altor vieți și pentru a crea o comunitate care să îi sprijine pe cei care suferă de o sarcină ectopică și de efectele asupra sănătății mintale ulterior. Am găsit mult sprijin prin intermediul Ectopic Pregnancy Trust, dar în ceea ce privește îngrijirea ulterioară, nu a existat cu adevărat cu cine să vorbesc despre preocupări. M-am gândit să înființez o comunitate în care oamenii să se poată ajuta unii pe alții.”

Natalie a îndemnat femeile să aibă încredere în propriile lor corpuri și să obțină întotdeauna o a doua opinie.

„Femeile își cunosc cel mai bine corpul” – a încheiat ea.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Stiri
Buton