O imagine a unui bebeluș postată pe rețelele de socializare i-a atras atenția unui pediatru

Mulți părinți sunt așa de mândri de copiii lor încât nu pot pur și simplu să se abțină de la a posta imagini cu micuții pe rețelele de socializare. În timp ce numărul părinților care au început să condamne postarea imaginilor cu copii crește în mod constant, această practică i-a permis unui medic pediatru să observe că un bebeluș are probleme de sănătate.

Un medic a observat în timp ce se uita pe Imgur o imagine a unui tată care își ținea bebelușul în brațe, imediat după baie. Micuța, căci era vorba despre o fetiță, părea tare supărată în imagine pentru că tatăl său îi făcuse baie și, pare-se, nu-i prea plăcea ritualul îmbăierii.

 

My daughter’s first bath didn’t go over so well.


Observând totuși câteva detalii care, probabil, doar unui medic i-ar sări în ochi, acesta a comntat în dreptul imaginii postată de tată:

'Are ochii puțin gălbui? Mie așa mi se pare, dar nu-s sigur pentru că întreaga imagine pare un pic galbenă. Probabil că nu este nicio problemă, însă voiam să vă spun că, dacă este așa, icterul, care este o problemă comună la bebelușii nou născuți, și hiperbilirubinemia, au aceste simptome. Îngălbenirea pielii și a ochilor pot fi un semnal. Dacă nu a văzut-o un medic, n-ar fi rău să o vadă. Sunt un pediatru mai paranoic', a scris un comentator care nu s-a putut abține să nu-i avertizeze pe părinți.

Citește și: Icterul fiziologic – cauze şi tratament

Pielea galbenă este un rezultat al unui ficat imatur care elimină bilirubină. Copiii sunt în acest caz agitați, au temperatura mai scăzută și se pot hrăni cu dificultate dacă nu urmează recomandările unui medic.

Se pare că medicul care a comentat avea dreptate, căci tatăl a răspuns imediat că este adevărat, fetița lui fusese diagnosticată cu icter, dar e afla sub supraveghere medicală.

Citește și: Cum am vindecat icterul

Foto: Imgur.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul