O mamă care credea că e însărcinată în trei luni a aflat că are o tumoare în pântec

O mamă care credea că este însărcinată în 12 săptămâni a aflat că în uterul ei creștea, de fapt, o tumoare.

Sarah Lundry din Topeka, Kansas, a rămas însărcinată în 2020, în timpul pandemiei de Covid-19, lucru care a forțat-o să aștepte o programare la medicul lor timp de trei luni.

 „Nimeni nu te pregătește pentru acel moment”

În acel timp, ea a experimentat unele dintre simptomele caracteristice sarcinii timpurii, până când dintr-o dată a început să slăbească. Femeia credea că este însărcinată în 3 luni, dar ce se afla în pântecul ei s-a dovedit a fi o tumoră.

A fost o sarcină molară, o afecțiune extrem de rară care apare în mai puțin de 1% dintre sarcini. În loc de embrion, ea avea o tumoare în uter, care mai târziu a devenit canceroasă.

O mamă a dezvăluit simptomele aproape insesizabile ale cancerului cu care s-a confruntat fetița ei

Sarah și soțul ei au povestit pentru NBC că medicul nu a putut surprinde bătăile inimii fătului, care ar fi trebuit să fie detectabile la o sarcină de trei luni.

„Au încercat totul pentru a putea găsi bătăile inimii și nu au reușit. Și știam la acel moment că nu este normal. La 12 săptămâni, ar trebui să poți auzi bătăile inimii destul de imediat” – a spus femeia, citată de Daily Mail.

Abia după ce medicii au efectuat o sonogramă s-a descoperit că femeia avea o sarcină molară. Acolo unde ar fi trebuit să se formeze un embrion, medicii au descoperit o tumoare.

Într-un interval restrâns de doar trei zile, ea urma să fie supusă unei intervenții chirurgicale pentru a îndepărta tumora din pântec.

În timp ce i s-a îndepărtat tumora, problemele ei de sănătate s-au agravat.

Până în mai 2021, ea fusese diagnosticată cu neoplazie trofoblastică gestațională, un termen colectiv pentru un grup de tumori rare care debutează atunci când celulele care s-ar dezvolta în mod normal în placentă cresc anormal.

În timpul unei concepții normale, spermatozoizii fecundează un ovul care conține gene de la mamă. Dar în cazul unei sarcini molare complete, ovulul este gol, deci singurul material genetic provine de la tată. Aceasta formează o masă de celule placentare anormale, dar nu un copil.

„Nimeni nu îți spune nimic, pentru că acest cancer caută să omoare”

Chiar și după ce masa tumorală a doamnei Lundry a fost îndepărtată, alte tumori s-au format, totul transformându-se în cele din urmă într-un cancer care s-a extins la uter și plămâni.

 „Nimeni nu te pregătește pentru acel moment. Nimeni nu-ți spune cum trebuie să faci față mortalității din cauza unei scurte propoziții. Nimeni nu-ți zice cât de greu este să explici situația ta altor oameni sau chiar cum să o transformi în cuvinte.

Nimeni nu îți spune nimic, pentru că acest cancer caută să omoare. Caută să distrugă… Astăzi sunt atât de recunoscătoare că sunt de cealaltă parte a cancerului. Și că povestea mea include mai multă viață pe Pământ –  a spus ea în luna mai, reflectând faptului că i s-a spus pentru prima dată că are cancer în urmă cu doi ani.

După mai multe serii de chimioterapie, ea a trebuit în cele din urmă să facă o histerectomie parțială pentru a-și îndepărta uterul. Acum, doamna Lundry nu mai are cancer de un an, dar nu mai poate avea copii.

Ea a spus: „Nu m-am așteptat niciodată să trec prin așa ceva. Evident! Nu e ca și cum cineva se trezește într-o zi și se gândește: ‘Astăzi… voi înving cancerul. Voi trece prin toate aceste lucruri!

Foto – Instagram


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri