O mamă pe moarte a recunoscut că și-a ucis fiul bolnav în stadiu terminal cu morfină. „M-a întrebat dacă îi pot alina durerea”

O mamă aflată pe moarte a recunoscut că și-a ucis fiul în vârstă de șapte ani, bolnav în stadiu terminal, folosind o doză mare de morfină pentru a-i „încheia în liniște viața'.

Antonya Cooper, din Abingdon, Oxfordshire, a spus că fiul ei, Hamish, a avut cancer în stadiul 4 și se „confrunta cu cea mai îngrozitoare suferință' înainte de moartea sa.

Ea a precizat că Hamish „îmi spunea că suferă și mă întreba dacă îi pot alina durerea' și că, ca mamă, nu putea să îl lase să sufere.

Băiatul s-a luptat cu neuroblastomul – un cancer rar care afectează copiii – încă de la vârsta de cinci ani și medicii i-au dat de trăit doar trei luni.

Și, în ciuda celor 16 luni de tratament „crutn' pentru cancer la Spitalul Great Ormond Street din Londra, Hamish era într-o agonie continuă.

Vorbind despre decizia ei de a-i oferi băiețelului ei o doză mare de morfină, doamna Cooper a spus: „A fost lucrul corect de făcut. Fiul meu se confrunta cu cea mai îngrozitoare suferință și durere intensă, nu aveam de gând să-i permit să treacă prin asta.'

Acum, că se confruntă cu propria luptă împotriva cancerului în stadiu terminal, doamna Cooper a descris în detalii sfâșietoare legate de cum și-a ajutat fiul să moară după ce acesta a implorat-o să-și ușureze suferința.

În ultima noapte a lui Hamish, când mi-a că suferă foarte mult, i-am spus: „Vrei să elimin durerea?'. și a spus: „Da, te rog, mamă', a spus doamna Cooper, pentru BBC Radio Oxford, citată de Daily Mail.

Și prin cateterul său Hickman, extern, i-am dat o doză mare de morfină, care i-a pus capăt vieții în liniște' – a adăugat.

Citește și – O gravidă bolnavă de cancer care a refuzat chimioterapia pentru a nu-i face rău fătului, a murit la câteva luni după naștere

Bătrâna aflată pe moarte, în vârstă de 77 de ani, a fost întrebat de BBC Radio Oxford dacă s-a întrebat vreodată dacă fiul ei știa că ea intenționează să-i ia viața.

„Simt foarte puternic că în momentul în care Hamish mi-a spus că doare și m-a întrebat dacă îi pot înlătura durerea, el știa, știa cumva ce se va întâmpla', a răspuns ea.

„Dar nu pot să vă spun în mod evident de ce sau cum, dar eu eram mama lui, el și-a iubit mama și l-am iubit total și nu aveam de gând să-l las să sufere și simt că știa cu adevărat unde se duce' – a adăugat ea.

Povestea Antonyei Cooper vine într-un moment în care ea luptă pentru a schimba legea privind moartea asistată.

Sinuciderea asistată – actul de a ajuta în mod intenționat pe cineva să-și pună capăt vieții – și eutanasia – încheierea deliberată a vieții unei persoane – sunt ambele ilegale în Marea Britanie.

Declarațiile tulburătoare ale doamnei Cooper la BBC ar putea-o deschide acum un drum către o potențială investigație a poliției.

Întrebată dacă a înțeles că poate fi acuzată de omor sau crimă, ea a spus postului de radio: „Da'.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Stiri
Buton