O mamă stă la pat de șase ani după ce a luat un virus de la fiica ei. „Credeam că sunt puțin răcită!”

O mamă a petrecut șase ani în pat, timp de aproape 22 de ore pe zi, după ce a făcut mononucleoză, cunoscută și drept febră glandulară sau „boala sărutului'de la fiica ei.

Mononucleoza este este o boală infecțioasă cauzată de virusul Epstein-Barr (hEBV). Boala se manifestă mai agresiv în rândul adulților prin febră, dureri de cap, dureri în gât și umflarea ganglionilor limfatici. În timp ce copiii infectați cu acest virus prezintă doar febră ușoară.

Amy Ironside Wood, în vârstă de 37 de ani, a luat virusul de la fiica ei, Willow și a dezvoltată o formă severă a bolii. Willow, fata ei, a luat virusul de la creșă, dar și-a revenit după aproape o săptămână, notează Mirror.

La început, Amy credea că este doar puțin răcită, dar treptat starea sa s-a alterat

„Nu mă simțeam mai bine și apăreau noi simptome. Credeam că sunt puțin răcită. Nici măcar nu aveam febră'. După zece zile, suferea de oboseală severă și dispnee.

După câteva săptămâni, nu mai avea energie decât pentru activitățile ușoare de peste zi.

„Am trecut, literalmente, peste noapte, de la a merge la sală de trei ori pe săptămână la a mă strădui să mă ridic din pat. Când Willow avea nevoie de mine noaptea, trebuia să mă târesc pe podea până la ea, pentru că eram prea slăbită să mă ridic.”

O mamă care credea că băiețelul ei este răcit, a descoperit că micuțul este infectat cu un virus periculos de care nu auzise niciodată

Tatăl ei i-a sugerat că ar putea avea encefalomielita mialgică sau sindromul de oboseală cronică, cauzat de obicei de febra glandulară.

Amy nu auzise niciodată de această afecțiune și s-a dus luni de zile la medicul ei de familie pentru diverse teste și analize. În cele din urmă, diagnosticul de mononucleoză i-a fost confirmat. Dar fiind vorba despre o infecție virală, tratamentul constă doar în câteva medicamente pentru reducerea febrei și diminuarea durerilor. Așa că medicii au trimis-o acasă să se odihnească.

„Mă gândeam ce o să fac? Am 31 de ani, am un copil mic, nu pot să stau să zac în pat pentru tot restul vieții.'

În tot acest timp, soțul ei, Nick a descoperit că are o formațiune canceroasă în spatele urechii și a avut nevoie de internare, operație și tratamente de sepecialitate. Problema și mai mare era că Nick reprezenta singura sursă de venit din familie.

Amy a descoperit apoi că are și probleme severe cu coloana verticală, mai exact instabilitate craniocervicală și instabilitate atlantoaxială. Această afecțiune îi îngreuna excesiv mobilitatea. Se pare că virusul Epstein-Barr (hEBV) ar fi dus la o reacție violentă a sitemului imunitar, ajungându-se la degradarea țesutului conjunctiv. Operația pentru efecțiuniile ei implică riscuri majore, așadar Amy se află în continuare sub supraveghere medicală. Sunt șase ani de când a luat virusul și acum contuinuă să se lupte cu afecțiunile sale.

„Nu pot vorbi cu nimeni pentru că mă epuizează. Nu pot face nimic, este ca și cum aș fi un cadavru.' – a mai spus ea.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton