O mămică din Gorj acuză medicii de malpraxis, după ce fetița ei s-a născut cu fractură de claviculă și răni la ochi | VIDEO

Doi părinți din Crețești, Gorj, sunt devastați după ce bebelușul lor s-a născut cu fractură de claviculă și răni la ochi. Asta în condițiile în care mama a primit asigurări că nașterea va decurge fără nicio problemă. Disperați, părinții au depus acum plângeri atât la Colegiul Medicilor, cât și la Parchet.

Ionela Hărăboiu a adus pe lume o fetiță la Maternitatea din Târgu Jiu și se aștepta ca ziua în care va naște să fie cea mai frumoasă din viața ei, era nerăbdătoare să-și cunoască bebelușul pe care-l purtase timp de nouă luni în pântece. Însă totul s-a transformat într-un adevărat coșmar.

„Spuneau că o să nasc dimineața, dar spre miezul nopții deja copilul începuse să scoată capul și ele mă îndemnau să merg pe jos, în halul ăla, până la sala de nașteri. Le-am spus că nu am cum, m-au deplasat asistentele până acolo și am reușit în cele din urmă să ajung la sală. A venit o asistentă acolo și s-a aplecat peste burta mea, iar când doctorița a vrut să tragă fata afară asistenta s-a ferit puțin pentru că se stropise de la lichid. Atunci cred că i-a rupt mâna fetiței sau ce a făcut, că mi-au spus apoi că în 2-3 săptămâni o să-i treacă. A trecut însă o lună și la fată tot i se vede osul aici la claviculă', a declarat mămica.

Citește și: O mămică din Făgăraș a depus plângere la poliție. I s-a spus că a născut băiat, dar i-a fost adusă o fetiță

Tatăl copilului este și el îngrijorat și revoltat pentru că, în ciuda asigurărilor date de medici, copilul nu și-a revenit și vor să meargă cu fetița la București pentru a fi consultată de specialiști.

„S-a auzit o pocnitură când ieșit fetița din soție. Au spus că are o mică fisură la claviculă, dar pe biletul de externare mi-au dat fractură de claviculă și traumatism la ochi. Ochiul drept era plin de sânge la fetiță imediat după naștere și clavicula ruptă. Au bandajat-o vreo două zile cât au mai ținut-o acolo în spital și au spus că totul va fi bine. Acum o să venim cu ea la Târgu Jiu la un cabinet să ne spună cineva ce e de făcut și apoi să mergem la București, că doar nu o să stăm așa cu ea', a precizat Petre Tănăsescu, tatăl fetiței.

Părinții îi acuză pe medici de malpraxis pentru că nu i-au explicat cum au apărut aceste probleme și au depus plângeri la Colegiul Medicilor și la Parchet. Medicii susțin însă că nu este nicio problemă și că fetița a plecat sănătoasă din spital, deși avea o fractură de claviculă diagnosticată chiar de ei.

Citește și: 6 lucruri pe care medicii nu vor să ți le spună despre naștere, dar care ar putea schimba multe

„A prezentat o fractură de claviculă în lemn verde, care nu a pus probleme ulterioare. Nou-născutul a plecat sănătos din spital și nu se impune un alt tratament ulterior. Din spusele medicilor noștri, părinții nu au motive de îngrijorare', a menționat managerul spitalului județean, Tiberiu Tătaru.

Mama și tatăl fetiței stau acum cu inima strânsă până fetița lor ca fi văzută de alt medic din București și așteaptă ca autoritățile să le fac dreptate.

 

Sursa: pandurul.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau