O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum 30 de ani

Doi soți din Statele Unite ale Americii au devenit părinți de gemeni cu ajutorul unei metode revoluționare.

Rachel (34 de ani) și Philip (35 de ani), care mai au patru copii, au devenit părinți de gemeni folosind embrioni umani congelați.

Gemenii Lydia și Timothy Ridgeway s-au născut pe 31 octombrie 2022, din embrioni înghețați în aprilie 1992, iar cazul este considerat a fi un record mondial.

Embironii fuseseră congelați pentru un cuplu căsătorit anonim, notează presa internațională. Ei au stat depozitați în azot lichid la o temperatură de –128 °C, într-un laborator de fertilitate de pe coasta de vest a Statelor Unite, până în 2007, când cuplul i-a donat Centrului Național de Donare de Embrioni din Knoxville, Tennessee.

„Sunt cei mai mari și mai mici copiii ai noștri”

Proaspeții părinți Rachel și Philip au spus că gemenii sunt, într-un fel „cei mai bătrâni și mai mici' dintre copiii lor.

Eu aveam cinci ani când Dumnezeu le-a dat viață Lydiei și Timothy, iar de atunci el le-a păstrat acea viață. Într-un fel, ei sunt copiii noștri cei mai mari, deși sunt cei mai mici copii ai noștri – a declarat Philip.

Doamna Ridgeway a declarat pentru New York Post: „Știam informații de bază (despre părinții genetici), cum ar fi înălțimea și greutatea, dar nu le-am folosit pe post de criterii pentru a influența modul în care urma să alegem embrionii. Când am intrat în acest proces, am vrut să găsim embrionii care erau ignorați sau nedoriți. Am căutat embrioni care aveau nevoie de o casă pentru că au fost ignorați.”

Un bebeluș prematur născut la 21 de săptămâni de sarcină a intrat în Cartea Recordurilor

Președintele Societății Americane de Medicină Reproductivă, Michael A Thomas, a spus că embrionii ar putea fi înghețați pentru un timp „nesfârșit'.

Obișnuiam să le spun oamenilor în glumă că îți poți transmite embrionii stră-stră-strănepoților pe care nu o să-i întâlnești niciodată, deoarece embrionii pot fi înghețați pentru perioade lungi de timp – a spus el pentru The Post.

Foto –


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri