Un bebeluș prematur născut la 21 de săptămâni de sarcină a intrat în Cartea Recordurilor

Un bebeluș din Alabama, SUA, născut preamtur la doar 21 săptămâni a intrat în cartea recordurilor ca fiind bebelușul care a stat cel mai puțin timp în pântecul mamei.

Băiețelul, pe nume Curtis Means, a cântărit 420 de grame la naștere și a fost luat de părinți acasă, deși încă i se mai administra oxigen și era hrănit cu ajutorul unui tub.

Citește și: Povestea bebelușului născut prematur a cărui întreagă familie a fost răpusă de COVID-19

„S-a născut la 21 de săptămâni și o zi, dar din punct de vedere psihologic s-a comportat mai matur, ceea ce a fost în favoarea lui. Conform statisticilor, la o asemenea vârstă un nou-născut nu poate trăi. Aduc pe lume copiii de aproape 20 de ani, dar niciodată nu m-am confruntat cu un astfel de caz', a spus medicul care a asistat nașterea, potrivit presei străine.

Mama copilului spune că medicii i-au acordat micuțului șanse de supraviețuire de doar 1%. O sarcină normală durează 40 de săptămâni, iar în situații precum aceasta, când copilul se naște cu atât de multe săptămâni înainte de termen, medicii nu pot salva copilașii.

Medicii mi-au zis că nu pot salva, de obicei, copilași atât de mici. A fost foarte stresant pentru noi', a declarat mama lui Curtis Means.

Foto – captură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri