Povestea bebelușului născut prematur a cărui întreagă familie a fost răpusă de COVID-19

Un bebeluș s-a născut cu câteva ore înainte ca mama lui să fie răpusă de COVID-19.

Svetlana Sorocinskaia, o tânără de 36 de ani, care mai avea șase săptămâni până să nască, s-a îmbolnăvit cu COVID-19 după ce l-a vizitat la spital pe tatăl ei, Kiril Pincina, de 64 de ani, infectat şi el de virusul pandemic. Kiril fusese internat într-un spital St. Petersburg la sfârșitul lunii octombrie pentru a fi opreat pe inimă. Deși operația a decurs cu succes, tatăl Svetlanei a decedat pe 5 noiembrie din cauza noului coronavirus.

Citește gratuit ediția de decembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Tatăl meu drag, ai fost cel mai bun om din lume, îmi pare rău că nu ai mai avut zile să îţi cunoşti nepotul”, a scris atunci Svetlana, care lucra ca administrator la o clinică dentară, pe rețelele de socializare.

La foarte scurt timp după decesul tatălui, a urmat și moartea mamei Svetlanei, o femeie de 62 de ani, pe nume Vera, care s-a infectat cu SARS-CoV-2 și nu a putut fi internată în spital pentru că în acea unitate medicală nu mai erau paturi disponibile. Vera a murit pe 12 noiembrie, cu 60% din plămâni afectaţi.

Apoi a venit rândul Svetlanei să fie diagnosticată pozitiv cu COVID-19. Tânăra a fost conectată la aparate şi copilul ei a fost adus pe lume prematur, cu şase săptămâni înainte de termen. După ce a născut, Svetlana a murit, dar nu înainte de a le spune doctorilor că vrea ca băieţelul adus pe lume să poarte numele tatălui ei, Kiril.

Citește și: Studiu: De ce fac copiii COVID-19 mai rar ca adulții

Micuţul aflat în incubator moşteneşte două apartamente în St. Petersburg şi averea familiei. Verişoara Svetlanei se gândește acum să adopte micuţul. În poveste a apărut de curând și un bărbat, cunoscut la Svetlanei, care vrea să demonstreze că el ar fi tatăl, deși Svetlana a spus în nenumărate rânduri că micuțul nu este al lui.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri