O sportivă și-a vândut medalia olimpică pentru a salva viața unui bebeluș bolnav

Maria Andrejczyk și-a scos la licitație prima ei medalie olimpică pentru a salva viața unui bebeșuș cu probleme serioase de sănătate. Sportiva poloneză a anunțat pe rețelele de socializare că-și licitează medalia câștigată la Tokyo, la proba de aruncare a suliței, pentru a ajuta o fetiță de opt luni, pe nume Miłoszek Małysa, să fie operată pe inimă.

Părinții bebelușului spun că în Polonia nu se poate face operația de care copilul lor are nevoie pentru a supraviețui, așadar trebuie să meargă în SUA ca să primească ajutorul medical. Operația copilului costă 383.000 de dolari, iar părinții reușiseră să trângă deja jumătate din această sumă. Maria Andrejczyk a decis să ajute familia și și-a scos la vânzare medalia.

Citește și: O femeie de 27 de kg, cu probleme medicale grave, a născut o fetiță

Licitația pe început de la 51.000 de dolari, dar s-a încheiat la suma de 125.000 de dolari, prețul fiind achitat de un lanț polonez de supermarketuri, potrivit presei internaționale.

Cu acest ajutor din partea sportivei, familia bebelușului a obșinut întreaga sumă necesară operației. Compania care a achiziționat medalia i-au returnat-o sportive în semn de recunoștință pentru gestul său.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri