OMS: Malaria va produce în viitor mai multe decese infantile decât COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la o boală care provoacă mai multe decese în Africa subsahariană decât noul coronavirus: malaria.

Potrivit celui mai recent raport al OMS, peste 400.000 de oameni la nivel global – majoritatea bebeluși din zonele cele mai sărace ale Africii – au fost uciși de malarie anul trecut, iar impactul Covid-19 va duce în 2020 la creșterea acestui număr, din cauza accesului întrerupt la unele servicii medicale.

Citește gratuit ediția de decembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Estimările noastre sunt că, în funcţie de nivelul de întrerupere a serviciului cauzat de pandemia COVID-19, ar putea exista un număr crescut de decese provocat de malarie undeva între 20.000 şi 100.000 în Africa subsahariană, majoritatea în rândul copiilor mici. Este foarte probabil ca valul de mortalitate prin malarie să fie mai mare decât mortalitatea directă prin COVID-19”, a declarat directorul programului OMS pentru malarie, Pedro Alsonso, notează Mediafax.

În raportul OMS se constată că, în 2019, au fost 229 milioane de cazuri de malarie la nivel global şi că, în ciuda provocărilor fără precedent ale pandemiei COVID-19, multe ţări din întreaga lume au luptat din greu şi au menţinut şi lupta împotriva malariei.

Citește și: Studiu: De ce fac copiii COVID-19 mai rar ca adulții

„Lumea globală a sănătăţii, mass-media şi politica sunt toate axate pe pandemia de Covid, şi totuşi acordăm foarte puţină atenţie unei boli care ucide încă peste 400.000 de oameni în fiecare an, în principal copii”, a spus Peter Sands, director executiv al Fondului Global pentru combaterea SIDA, tuberculozei şi malariei.

sursa foto  – 123rf.com

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri