OMS recomandă contactul piele pe piele în locul incubatoarelor în cazul bebelușilor prematuri

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) recomandă contactul imediat piele pe piele în locul unui incubator, în cazul bebelușilor născuți prematur sau care au o greutate prea mică la naștere.

OMS cere o schimbare a modului de îngrijire a bebelușilor aflați la secțiile de Terapie Intensivă Neonatală.

Beneficiile contactului piele pe piele imediat după naștere

Deoarece bebelușii prematuri au foarte puțină grăsime corporală, mulți au probleme în reglarea propriei temperaturi atunci când se nasc și au nevoie adesea de asistență medicală pentru respirație. Pentru acești bebeluși, recomandările anterioare au fost, pentru o perioadă inițială, de separare de îngrijitorul lor principal, bebelușul fiind mai întâi stabilizat într-un incubator sau un încălzitor.

Prima îmbrățișare a unui părinte, esențială pentru îmbunătățirea șanselor de supraviețuire!

Acest lucru ar dura în medie, în jur de 3-7 zile. Cu toate acestea, cercetările au arătat că începerea îngrijirii imediate de către mame după naștere salvează mult mai multe vieți, duce la reducerea infecțiilor, a hipotermiei și îmbunătățește hrănirea.

Prima îmbrățișare a unui părinte nu este doar importantă din punct de vedere emoțional, ci este și absolut esențială pentru îmbunătățirea șanselor de supraviețuire și a rezultatelor sănătății pentru copiii mici și prematuri.

În vremurile pandemiei de COVID-19, știm că multe femei au fost separate în mod inutil de bebelușii lor, ceea ce ar putea fi catastrofal pentru sănătatea copiilor născuți devreme sau mici – a spus Dr. Karen Edmond, medic pentru sănătatea nou-născuților la OMS.

Este important să menţinem contactul piele pe piele cu bebeluşul 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, chiar dacă trebuie să fie la terapie intensivă – a adăugat dr. Edmond.

Foto – Arhivă


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Stiri
Buton