ONU: Din cauza pandemiei de COVID-19, numărul copiilor obligați să muncească a crescut îngrijorător

Potrivit unui raport comun al Organizației Internaționale a Muncii (OIM) și UNICEF, din cauza efectelor economice ale pandemiei de COVID-19, milioane de copii ar putea fi obligați șă muncească în următorii ani. Estimările arată că la începutul anului 2020, 160 de milioane de copii erau obligați să muncească, cu 8.4 milioane mai mult ca în 2016.

„Dacă protecţia socială scade în raport cu nivelul actual, din cauza măsurilor de austeritate şi a altor factori, numărul copiilor obligaţi să muncească ar putea să crească cu 46 de milioane” până la sfârşitul anului 2022, a explicat Claudia Cappa, co-autor al raportului, pentru AFP, citat de Agerpres.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) avertizează că situaţia riscă să se agraveze dacă nu se iau măsuri pentru a ajuta familiile care trăiesc în sărăcie.

Citește și: Bunastarea copiilor din mediul rural: 1 din 5 copii merge la scoala obosit de munca, 3% se culca flamanzi

„Pierdem teren în lupta împotriva muncii realizate de copii şi anul trecut nu a uşurat lucrurile”, a subliniat Henrietta Fore, director executiv al UNICEF.

Băieţii sunt afectați într-o măsură mai mare de acest fenomen, ei reprezentând 97 de milioane din totalul de 160 de milioane de copii care munceau la începutul anului 2020.

De asemenea, foarte îngrijorătoare este și creşterea numărului de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 17 ani care fac o muncă periculoasă, acest lucru având un efect direct asupra dezvoltării, educaţiei și sănătăţii lor.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton