Operatiunea gradinita: cum sa o duci la bun sfarsit

Pachetelul pentru gradinita
Da-I sa manance dimineata acasa. Cerealele integrale cu lapte sunt cea mai buna solutie pentru primele ore ale diminetii.

Pentru pachetelul pe care il faci pentru gradinita, llege painea neagra, branza, carnea fiarta (nu mezelurile), salata verde, rosii, castraveti. Din ghiozdanelul lui nu trebuie sa lipsesca un fruct ca marul, banana, strugurele sau alt fruct care nu trebuie decojit.

Primul an de gradinita se poate dovedi coplesitor. Cei mai multi dintre copii o tin din raceala in raceala…


Gradinta – o afacere de success
– Infiintarea unui gradinite este o afacere profitabila, iar cererile pentru autorizatia de functionare sunt, conform datelor publice, intr-o crestere continua.

– De asemenea, sunt multe cereri din partea agentilor economici, care vor sa infiinteze gradinite pentru copiii angajatilor, spun oficialii de la Consiliului National de Evaluare si Acreditare a Invatamantului Preuniversitar.

– Exista firme care ofera consultanta privind documentele necesare si modalitatea de a porni o asemenea afacere. – Multe dintre gradinitele particulare functioneaza sub denumirea de „supraveghere copii, firma supunandu-se astfel altor reglementari, mai „blande.

– In Vest, exista o traditie ca firmele mari, dar si blocurile de locatari, sa isi infiinteze propria gradinita.

Ce nu am spus si ar fi bine sa stiti

Info inscriere Analize necesare Din culise
– Criteriile dupa care se fac inscrierile la gradinitele de stat sunt: apropierea de domiciliu, prezenta altor frati, surori in gradinita, daca serviciul parintilor sau al sustinatorilor legali este aproape de gradinita.
– La inscriere sunt necesare: cererea de inscriere, copie dupa certificatul de nastere, analize medicale, copie dupa carnetul de vaccinari.
– Analizele medicale necesare pentru inscriere: examen coproparazitologic, examen exudat faringian, IDR
– Adeverinta de la medicul de familie/pediatru cu mentiunea „sanatos clinic si apt pentru colectivitate.
– Unele gradinite cer si analizele parintilor: Wassermann, radiografie pulmonara, adeverinta de la medicul de familie („clinic sanatos).
– Exista cazuri in care parintele se prezinta cu adeverinta de la medic, dar fara sa fi facut analizele. Riscul este ca mai multi copii cu adevarat bolnavi sa intre in colectivitate.
– Se estimeaza ca pana in toamna, 50 de noi gradinte particulare vor aparea in Bucuresti. In Romania, investitia pentru o gradinita particulara se amortizeaza in doi ani.

.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Educatie