(P) Memorează primele momente ale copilului tău – developează fotografiile

Fără categorie

Fotografiile fac parte din viața noastră. Dacă generația trecută a fost obișnuită cu poze și ședințe foto doar la aniversări, sărbători și alte câteva evenimente speciale din cadrul familiei, astăzi camera foto pare o extensie a mâinii noastre.

Atunci când vine vorba de mămici, memoria telefonului este mereu supraaglomerată cu fotografiile celui mic. Vestea bună este că fotografiile fac bine din multe puncte de vedere.  În plus, poți profita de faptul că ai atât de multe poze cu cel mic și cu familia voastră încă ai de unde alege pentru a developa câteva fotografii pe care să le folosești apoi în decorul casei.

Acestea vor fi amintiri de neprețuit pentru întreaga familie și un mod bun de a-l ajuta pe copil să afle mai multe despre înaintașii lui, despre valorile familiei voastre, să îi stârnească curiozitatea pentru a dori să afle, atunci când va crește, mai multe despre cum era ca bebeluș, cum a fost în prima zi de școală sau cine sunt rudele care mai apar prin diverse poze.

De la bebeluș, la copilul mare care este astăzi

Primele ore de viață, primele zile, sosirea acasă de la maternitate …ai deja câteva sute de fotografii cu micuțul tău care vor deveni peste ani amintiri neprețuite. În fiecare zi bebelușul tău te va surprinde, iar tu îți vei dori să imortalizezi toate gesturile, zâmbetele și mai târziu năzbâtiile pe care le face. Nu rata nicio ocazie de a-ți fotografia această minune care îți bucură fiecare clipă, peste puțin timp va veți uita împreună la aceste poze și chiar cel mic va fi încântat să se vadă  în ele și să descopere tot mai multe despre el și despre lumea din jur.

Copiii cresc atât de repede și se transformă în adolescenți în toată regulă, fără că părinții să apuce de multe ori să savureze toate momentele și toate schimbările care se produc. Dacă ai această abilitate de a surprinde lucrurile în timp ce ele se întâmplă,  te vei bucura peste ani când poți deschide sertarul cu amintiri ca să retrăiești aceste perioade frumoase din viața voastră de familie.

Unul dintre regretele pe care le au mulți din generațiile trecute, când încă tehnologia nu era la îndemâna oricui, este acela că nu au poze cu copiii lor când erau mici, că n-au aceste amintiri rămase imprimate pe hârtie. Vremurile s-au schimbat, și fiecare mămică își poate fotografia acum puiul, fără să fie nevoie să facă un efort deosebit.

Poți să te inspiri de la ce fac alte mămici și să începi un serial cu copilul tău, făcându-i poze la un interval regulat de timp (în fiecare an, de ziua lui de exemplu), în același loc.  Vei avea astfel o colecție de fotografii speciale prin care vei observa cât de multe s-au schimbat de la un an la altul și mai ales cât de mult a crescut puiul tău. Developează pozele și așază-le într-un loc special din casă.

Prima zi de școală este un alt moment important din viața copilului tău și cu siguranță atât tu, cât și cel mic va veți dori să vă amintiți peste ani cum a fost în ziua în care a pășit pentru prima dată în clasă. Veți retrăi amândoi cu emoție acele clipe, cu atât mai mult dacă vei alege o fotografie din acea zi pe care să o developezi și să o pui în ramă.

Fotografiile cresc încrederea în sine a copilului

Potrivit psihologilor, fotografiile de familie îi ajută pe copii să învețe cine sunt și care este locul lor în familie. Portretele permit copiilor să dezvolte un sentiment de conștiință de sine într-un mod intuitiv, încurajând sentimentele de dragoste și apartenență dincolo de prezența lor fizică.

Pentru a contribui la creșterea stimei de sine a copilului. într-un mod practic, este o idee minunată să imprimi fotografii sau portrete de familie și să le afișezi în camera lui, astfel încât acestea să  fie printre ultimele lucruri pe care le vede înainte de somn și printre primele lucruri pe care le vede înainte de a începe o nouă zi.

Aceste fotografii vor fi pentru el cea mai plăcută mângâiere, pentru că în acest fel înțelege mai bine că familia lui este acolo și îl susține la fiecare pas.

O ocazie în plus să va distrați împreună

Faceți fotografii împreună, chiar și realizarea lor te va ajuta să te conectezi și mai mult cu copilul tău și în același timp vă veți distra împreună. O ședință foto organizată din senin este cea mai bună ocazie să petreci timp cu copilul tău. Puteți face o astfel de ședința foto atunci când mergeți în vacanță sau vă puteți deplasa undeva în natură, aproape de casă, dar la fel de distractiv va fi să faceți pozele chiar și acasă. Important este să vă distrați împreună și să va amuzați de felul în care arătați împreună în poze, tocmai pentru că sunt acel tip de fotografii care vă surprind naturalețea și bucuria că sunteți împreună.

Puteți developa fotografii de acest fel pentru a decora cu ele locuri din casă, le puteți pune în ramă sau le puteți oferi cadou celor apropiați. Nu căuta să le developezi pe cele care arată perfect, ci alege-le pe cele mai haioase pentru că va fi o încântare să le vezi tot timpul, când ești acasă.

Copilul învață mai multe despre valorile din familie

A face fotografii pentru posteritate și pentru a menține vii amintirile despre fiecare membru al familiei, oferă copiilor un element sănătos de apartenență și mândrie  despre familie. Fotografiile au tendința să nu mai fie asociate cu ideea de familie unită, dacă este să ne gândim la faptul că sunt copii mari deja care cresc în cultură „selfie' de astăzi. Prin urmare, fotografiile sunt o modalitate ideală de a restabili legătura dintre familie și de a păstra acele conexiuni.

Atunci când copiii sunt încă mici, poate nu vor da o prea mare importanță fotografiilor, însă pe măsură ce cresc cu siguranță vor ajunge să le prețuiască cu adevărat. Alege varianta tradițională a fotografiilor developate,  pe care cel mic le va putea admira în diverse locuri din casă. Pe măsură ce crește va deveni tot mai interesat și va pune o mulțime de întrebări despre personajele din poze, despre legăturile de familie, locul sau momentul în care a fost făcută poza.

Copilul înțelege care este locul sau în familie

Părinții nu ar trebui să subestimeze importanța detaliilor vizuale în consolidarea unității familiale, mai ales atunci când copiii sunt mai mici și încă învață despre semnificația familiei.

Cu siguranță aveți sute, chiar mii de poze în telefon sau stocate pe computer, însă cu totul alt impact are asupra copilului un portret de familie pe care îl poate vedea oricând, în casă. O fotografie imprimată pusă într-un loc vizibil din casă va fi pentru copil ca o confirmare continuă a faptului că „de aici vin și aici aparțin.' Chiar și gestul de a sta împreună la poză pentru un portret de familie îi va transmite celui mic mai multe despre ceea ce înseamnă o familie unită, iubirea de care este înconjurat și în plus îi va stârni și mai mult curiozitatea să afle lucruri și povești interesante despre întreg arborele genealogic.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din