Părinte singur cu bebe la drum: tipsuri de călătorie

Dacă ești părinte singur și vrei să pleci cu cel mic la drum/în vacanță, călătoria cu bebelușul/juniorul tău reprezintă o adevărată provocare – de toate trebuie să te ocupi tu și doar tu, căci nu are cine altcineva…

Iată câteva tipsuri de călătorie care să simplifice lucrurile, astfel încât să nu ai surprize neplăcute și să te poți bucura chiar și de câteva clipe de relaxare la fața locului: 

  • Implică-l pe junior in planificarea vacanței – discută cu el despre destinație, hotel, activități de care v-ați putea bucura împreună, odată ajunși la locul cu pricina.
  • Alege o destinație unde copilul și-ar putea face prieteni. Să recunoaștem, e greu să ții pasul cu un copil care debordează de energie și care nu stă locului o clipă. Uneori, simți nevoia de o pauză… Salvarea ta poate veni din partea prietenilor pe care cel mic și i-ar putea face la piscină, pe plajă, în timpul diferitelor activități. Bineînțeles. Asta nu înseamnă că nu va fi nevoie să-l supraveghezi în fiecare moment, însă măcar nu va trebui să fii tu partenerul său de joacă de dimineața până seara. Până la urmă, e și vacanța ta…
  • Ia în considerare pachetele all-inclusive. Ideale pentru părinții singuri, cele mai multe pachete de familie includ activități care-l vor încânta pe juniorul tău și-i vor oferi posibilitatea de a-și face noi prieteni. N-ar strica să pleci în vacanță cu alți prieteni/colegi aflați în aceeași situație (de a fi părinte singur) – copiii se vor împrieteni și-și vor petrece timpul împreună, iar voi (adulții) vă veți împărtăși experiențe și veți împărți responsabilități.
  • Fă rezervări la un hotel care dispune de un club al copiilor – multe hoteluri oferă programe speciale pentru copii. Cât timp cel mic este ocupat și se află sub supraveghere atentă, tu te poți bucura de câteva momente de relaxare pe plajă, poți face puțin sport sau poți merge la cumpărături. Asigură-te că veți avea în cameră frigider (fie el si unul mini), în care să țineți cele necesare pentru micul dejun sau pentru gustările de pe parcursul zilei. Alege o cameră cu balcon/terasă – cât timp doarme copilul, tu te poți relaxa pe balcon admirând peisajul, citind o carte, bronzându-te etc. La urma urmei, e și vacanța ta, așa că profită de ea!copil in masina
  • Alcătuiește un traseu – ca să nu stai la fața locului să te documentezi și să stabilești ce e de văzut și de făcut, fă-ți temele de acasă. Ca părinte singur, trebuie să fii de două ori mai organizat, mai răbdător și mai creativ.
  • Caută oferte speciale – (mai ales) pentru un părinte singur, bugetul reprezintă o componentă importantă în planificarea vacanței, așa că reducerile sunt bine-venite. Ține cont că în anumite luni prețurile sunt mai mici, iar rezervările din timp (cu luni bune înainte) te ajută și ele să faci anumite economii.
  • Pornește la drum cât mai devreme – când dorm, toți copiii sunt cuminți, așa că de ce să nu profiți de câteva ore de liniște? Cine știe, poate când se trezește cel mic ați ajuns deja la destinație…
  • Asigură-te că, pe drum, juniorul are la dispoziție jocurile preferate (sau inventați unele interesante), care să-l țină cât mai mult timp ocupat și să te ferească de bine-cunoscutele întrebări: am ajuns? mai avem mult? Iată câteva idei de jocuri la drum care nu-l vor lăsa pe cel mic să se plictisească.
  • Dacă ai lângă tine un copil mai mare (peste 10 ani), până ajungeți la destinația de vacanță îi poți atribui rolul de copilot – va citi semnele de circulație și te va ține la curent cu tot ce se întâmplă pe drum.
  • Nu serviți cina în oraș în fiecare zi – și nu doar din considerente legate de buget, ci și pentru că masa la restaurant, alături de un copil, poate fi o adevărată aventură (mai ales atunci când ești doar tu cu el și nu are cine să te ajute în mijlocul unei eventuale crize a copilului). Atâta vreme cât există frigider în cameră, poți face aprovizionarea. Sau poți lua cina la pachet și să o serviți liniștiți în cameră sau pe terasă.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie