Părinții arestați în Danemarca că și-ar fi maltratat nou-născutul, declarați nevinovați

Răsturnare de situație în cazul Ionuț și al Soranei, arestați în urmă cu un an, în Danemarca, pe motiv că și-ar fi maltratat copilul nou-născut.

Poliția din Danemarca a retras oficial toate acuzațiile împotriva românilor. Cei doi au petrecut două luni în arest preventiv, în celule separate, iar copilul a fost dat într-un centru de plasament.

Românii au fost arestați când și-au dus copilul la medic, la doar câteva săptămâni după naștere. Copilul  ajuns la spital cu hemoragie craniană. Medicii au considerat că bebelușul a fost maltratat, aducând în discuție sindromul bebelușului scuturat' și au anunțat poliția, notează Observatornews.ro.

„Poliţia daneză ne-a transmis că minorul a fost internat în stare critică (…) iar legat de starea de sănătate pot să vă spun că în prezent este în afara pericolului de moarte şi primeşte în continuare îngrijiri medicale în spitalul din Odense.

Povestea femeii cu sindrom Hallermann-Streiff, o afecțiune ereditară extrem de rară

La recomandarea medicilor, autorităţile daneze au deschis o anchetă cu privire la circumstanţele care au dus la internarea minorului în spital, iar părinţii au fost reţinuţi pentru o perioadă iniţială de patru săptămâni în centre diferite cu suspiciunea de provocare a sindromului bebeluşului scuturat. Investigaţia în prezent se află în stadiu incipient', a declarat atunci ambasadorul român, potrivit Adevărul.

Părinții au fost trimiși în spatele gratiilor, în penitenciare diferite. Iar bebelușul a fost luat de autoritatea Kommuter fără a oferi informații suplimentare familiei despre starea de sănătate a copilului.

Părinților li s-a făcut dreptate, iar familia s-a întregit

După cele două luni în arest preventiv, Ionuț și Sorana au fost eliberați. Iar băiețelul a fost predat bunicilor din România.

Politicianul Robert Sighiartău a postat pe pagina lui de Facebook un mesaj prin care anunță că statul danez a trimis o scrisoare familiei în care se arată că sunt nevinovați.

„Mai țineți minte cazul familiei din Danemarca unde doi cetățeni români, părinți tineri, erau acuzați că au provocat ,,sindromul bebelusului scuturat propriului copil ? Foarte mulți îmi spuneau atunci că nu se poate ca statul danez să greșească.

Ei bine, Sorana și Ionut au primit zilele acestea și scrisoarea oficială din partea statului danez conform căreia sunt nevinovați. Din nefericire, Mati a stat 6 luni fără părinți și ei doi au stat în inchisoare 2 luni, pe nedrept. Adevărul în final învinge minciuna. Statul danez va trebui să platească pentru această dramă. Și nu e singura..” – a transmis acesta.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri