Parintii i-au pus sa se intinda pe sosea, prefacadu-se morti. O actiune ce a starnit numeroase controverse

Copiii unei scoli din Scotia s-au intins pe sosea, prefacandu-se morti in dorinta de a atrage atentia asupra prevenirii accidentelor de circulatie.

Parintii copiilor ce au participat la aceasta campanie, organizata la scoala Banchory din Alloa, Clackmannanshire, Scotia, sustin ca au luat aceasta masura disperata in urma a numeroase situatii in care copiii au fost pusi in pericol.

Un ONG ce are ca activitate siguranta rutiera a condamnat proiectul

Parintii-i-au-pus-sa-se-intinda-pe-sosea-prefacadu-se-morti.-O-actiune-ce-a-starnit-numeroase-controverse-2.jpg

Proiectul menit sa sa atraga atentia soferilor, pentru a fi mai precauti, a presupus ca elevii sa se intinda pe sosea, pe conturul liniilor galbene sau pe trotuare.  

Chiar si asa, multi parinti s-au aratat furiosi de initiativa, in timp ce un ONG ce are ca activitate siguranta rutiera a condamnat proiectul. Campania are de asemenea menirea de a semnala celor ce isi lasa sau iau copiii de la scoala ca e nevoie de mai multa grija in trafic.

Cu toate acestea, fortele de ordine locale au vazut aceasta initiativa cu ochi buni si spera sa fie eficienta in transmiterea mesajului.

Trebuie sa educam parintii in primul rand. Daca nu vor intelege, o tragedie e inevitabila.

Parintii-i-au-pus-sa-se-intinda-pe-sosea-prefacadu-se-morti.-O-actiune-ce-a-starnit-numeroase-controverse-2.jpg

Chiar si unul dintre consilierii locali ai regiunii sustine actiunea mentionand ca fiul sau a fost chiar recent in pericol in zona respectiva:

„Sunt total de acord cu ceea ce consiliul parintilor incearca sa faca. Chiar acum cateva saptamani fiul meu era sa fie lovit de o masina ce gonea cu viteza mare pe acel drum.

Astfel de situatii sunt extrem de frecvente. Nimic nu functioneaza. Am incercat sa conlucram cu politia si am amplasat limitatoare de viteza si am marcat drumul cu linii galbene.

Cu toate astea, oamenii nu respecta regulile. Trec cu viteza peste limitatoare si parcheaza pe marcajele galbene.

Trebuie sa educam parintii in primul rand, deci cred ca o imagine care sa socheze era necesara.

Daca nu vor intelege, o tragedie e inevitabila.”

Sursa articol: dailymail.co.uk

Sursa imagini: Northfoto


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau