Părinții unui copil român decedat în Italia, despăgubiți la opt ani după moartea singurului fiu

Părinții unui copil român, care s-a stins din viață în Italia, în 2015, au primit abia acum despăgubiri în valoare de 390.000 de euro. Copilul primise un diagnostic greșit din partea medicilor.

Băiatul avea 14 ani când s-a îmbolnăvit și era elev în clasa a IX-a într-un liceu cu profil real din Castiglion Fiorentino. În urmă cu opt ani, într-o dimineață de 18 noiembrie, Andrei T. se îndrepta către școală, cu alți colegi, când i s-a făcut rău. A ajuns la spital, dar medicii i-au pus un diagnostic greșit și 10 zile mai târziu a murit.

„Andrei era un mic geniu la matematică și avea note excelente, un băiat foarte bun care iubea taekwondo (disciplină sportivă din categoria artelor marțiale – n.r.). În acea dimineață de 18 noiembrie 2015, a ieșit ca de obicei să ia autobuzul către liceul din Castiglion Fiorentino.

Un băiat, de 7 ani, a murit în fața colegilor, după ce a încercat să înghită o bucată de brânză

S-a simțit rău în timp ce era cu prietenii și colegii săi pe stradă. M-a sunat imediat: Vino să mă iei! Când am ajuns, l-am găsit întins în ambulanță, era conștient. Asistenta m-a liniștit, spunându-mi că avea doar o scădere de glicemie, nimic grav.', a povestit tatăl lui Andrei, potrivit Adevărul.

Copilul acuza dureri severe în zona pieptului, dar medicii au clasificat cazut drept fără urgență'.

„A fost clasificat drept cod galben, fără urgență. Între timp, el tot spunea că are dureri severe în piept. Am așteptat destul de mult acolo, având cod galben, apoi ne-au trimis la secția de Urgențe pediatrice.

Și acolo a trebuit să așteptăm, iar fiul meu continua să se plângă de dureri puternice în piept. În cele din urmă au făcut testele care au arătat disecția aortei. Abia atunci a devenit un caz de urgență și au chemat elicopterul care l-a transportat la Spitalul Careggi' – și-a mai reamintit tatăl.

La spital, copilul a intrat direct în operație, dar, din păcate totul a fost de prisos. Medicii le-au spus părinților că au venit prea târziu cu băiatul și că oricum era mult prea tânăr pentru o intervenție atât de complexă. Șansele de supraviețuire erau minime. La scurt timp, copilul a murit.

Părinții au primit acum despăgubiri de 390.000 de euro, dar, din păcate, nimeni și nimic nu le mai poate aduce fiul înapoi.

„Mie și soției mele nu ne pasă de bani. Suntem doar mulțumiți că s-a făcut dreptate. M-a durut mult când ei (ASL – n.r.) au afirmat că au procedat în mod corect și nu și-au recunoscut greșeala', a mai precizat tatăl.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri