Pericole pe internet – tu știi ca face copilul tău pe net?

Deja de pe la 3-4 ani copiii noștri digitali fac cunoștință cu Măria-sa, computerul și Internetul. La început pentru joculețe, apoi ca sursă de informație pentru temele de la școală. Și mai nou, din ce în ce mai mulți copii intră pe site-uri de socializare, încurajați chiar de părinți. În timp ce Internetul poate fi o valoroasă sursă de informație, reprezintă și un mare pericol pentru copii.

 

 

Conform unor statistici realizate de britanici, există peste 2 milioane de site-uri dedicate doar adulților, dintre care 807.120 conțin pornografie cu copii și animale… O mulțime de alte site-uri îi învață pe copiii și adolescenți cum să se drogheze, cum să fure date personale, cum să fabrice bombe și chiar cum să ucidă fără să fie prinși…Statisticile au luat în considerare doar site-urile cu conținut axat pe un singur domeniu, dar o mulțime de alte site-uri promovează un cocktail de astfel de 'informații', peste care orice copil cu acces la net poate da accidental sau din curiozitate.

Deși există metode prin care părinții pot controla accesul copiilor le net și pot limita pericolele, mulți dintre ei fie nu iau în serios riscurile, fie sunt complet atehnici, așa că lasă Internetul la discreția celui mic.

 

Ce să-ți înveți copilul internaut:

  • Să nu dea niciodată informații cu caracter personal (nume, adresă, număr de telefon, vârstă, venitul familiei, numărul școlii unde învață)
  • Să nu ofere parola lui altor persoane, chiar și prieteni
  • Să nu stabilească întâlniri cu persoane cunoscute pe net
  • Să nu răspundă la mesaje care îl fac să se simtă confuz sau îi creează senzația de disconfort
  • Să nu folosească limbaj neadevcat (vulgar) sau să trimită mesaje răutăcioase

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau