Pielea bebelușului – cum eviți problemele

Problemele de piele afectează din ce în ce mai mulți bebeluși. Genetica și alimentația sunt în parte responsabile pentru anumite afecțiuni ale pielii, dar uneori, chiar părinții le declanșează, fără voie. Uite la ce să fii atentă când e vorba despre pielea bebelușului.

 

Haine din fibre naturale

Copiii mici au reactii de tip alergic la lână, cauciuc și materiale sintetice. Etichetele zgârie pielea și îi deranjează.  Alege-i haine din fibre naturale și îmbracă-l în straturi, astfel încât să previi supraîncălzirea, care produce iritații. Hăinuțele bebelușului trebuie spălate separat și clătite suplimentar după încheierea programului de spălat, pentru a îndepărta urmele de detergenți, care declanșează alergii și iritații.

Păstrează temperatura potrivită

Nu încălzi prea tare camera copilului. Temperatura ideală este de 18-21 de grade, chiar dacă ție ți se pare prea rece. În camerele supraîncălzite, aerul se usucă repede, pielea copilului de deshidratează și cauzează senzația de mâncărime.

În camera celui mic nu au ce căuta jucăriile din pluș și alte accesorii care adună praf și alți alergeni.

 

Ai grijă la băiță

Ferește-te de spumanții de baie. Chiar dacă bulele sunt pe placul celor mici, aceste produce conțin substanțe iritante pentru piele, care pot declanșa inclusiv infecții urinare (mai ales în cazul fetițelor).

După baie, usucă pielea bebelușului prin tamponare, nu prin frecare și aplică imediat o cremă hidratantă, dar nu ulei. Uleiul astupă porii, nu lasă pielea să respire și cauzează probleme la nivelul pielii.

 

Nu te zgârci la scutece!

Scutecele superabsorbante reduc mult problema irirtațiilor, dar nu o elimină complet. Urina și scaunele „acide ale bebelușilor (mai ales la schimbarea alimentației sau în urma unui episod diareic) atacă pielea și determină apariția iritațiilor.

Bebelușii sunt mai predispuși la iritații de scutec atunci când iau medicamente, care schimbă flora intestinală și determină o mai mare aciditate.

Nu faceți economii când este vorba despre scutece și nu cumpărați scutece la bucată, care au fost ținute în condiții improprii de igienă!!

La locul joacă!

Mare atenție și la locurile de joacă pentru copii. Bilele acelea care le plac lor foarte mult și toate 'gonflabilele' sunt pline de microbi care se transmit cu ușurință la contactul cu pielea, determinând tot soiul de reacții. Dacă merge vara la un loc de joacă de acest tip, este de preferat ca imediat după ce ajungeți acasă să îi faeți repede o băiță, cu apă călduță și săpun, eventual, să aplicați preventiv o cremă cu efect antibacterian.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton