Pielea bebelusului – cum o aperi de frig

Afara temperaturile scad din ce in ce mai tare, iar vantul aspru de iarna nu este prea prietenos cu pielea micutului tau.

Alfa ce poti sa faci pentru a-ti proteja copilul de frig. Iarna ridica cel putin trei probleme mari pentru delicata piele a celor mici la combinatia de umiditate scazuta, temperaturi sub zero grade si vant aspru, se adauga variatiile de temperatura din cele doua medii – casa si afara.

Principalele probleme
Pielea crapata
Zona din jurul gurii este foarte expusa si se poate crapa repede, din cauza combinatiei dintre frig si saliva. Solutia ar fi sa creezi o bariera, aplicand o crema protectoare grasa.

Acelasi produs se poate folosi si in zona din jurul nasului, mult mai sensibila pe timp de iarna, in special in cazurile cand o raceala te tine mereu cu batista aproape.

Arsuri'
Expusa in mod repetat vanturilor dure, pielea devine extrem de sensibila, uscata si rosie, ca si cand ar fi arsa de soare. Aici, in paranteza fie spus, zapada reflecta soarele si o joaca de cateva ore intr-o zi insorita de iarna se poate lasa cu arsuri solare mai grave decat cele care pot surveni in timpul verii. Fata copilului trebuie protejata cu creme cu factor de protectie ridicat.

Eczeme
Umiditatea scazuta agraveaza orice problema a pielii, una comuna' fiind reprezentata de eczeme. Evita lotiunile, cremele si sapunurile pentru copii foarte parfumate si trateaza zonele afectate cu creme si lotiuni dermatologice si produse antiinflamatorii, daca este cazul.

Bubite rosii
Iti sunt cunoscute din timpul verii, dar si iarna vei observa bubitele rosii ca niste cosulete. Sunt cauzate de supraincalzire – tu, mama grijulie, uneori exagerata, imbraci copilul ca pentru Polul Nord.

O baita cu apa calduta poate calma pielea. In acest caz, aplicarea de creme este contraindicata, pentru ca porii sunt deja astupati.
Piele amortita'
O situatie care precede degeraturile – pielea amortita de frig devine albicioasa sau cenusie, de obicei in zonele obrajilor, nasului, degetelor, dar isi recapata rapid culoarea dupa ce copilul intra la caldura.

Poti incalzi portiunea amortita' cu propriile maini, fara sa freci pielea copilului, sau cu ajutorul unui prosop cald; niciodata nu folosi apa fierbinte. Mergeti la pediatru daca pielea celui mic de descuameaza si el este chinuit de senzatia de mancarime intensa.

Mancarime intensa
In zonele cu pliuri – coate, genunchi, incheieturi, spatele urechilor sau sub gat – apar de obicei foarte vizibil manifestarile dermatitei atopice, iar problemele (piele aspra, rosie si senzatia de mancarime insuportabila) se pot agrava iarna.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton