Tocăniță de dovlecei, măr și cartofi

Foarte bogat în nutrienți (potasiu, vitamina A, calciu și zinc), dovlecelul este printre primele alimente recomandate după începerea diversificării. Iată o rețetă de tocăniță de dovlecei cu măr și cartofi, care poate fi introdusă în meniul bebelușului după 7-8 luni și se poate servi fie ca atare, fie pasată, în funcție de etapa de diversificare în care se află cel mic. 

 

Ingrediente/ 4-6 porții

  • un dovlecel mediu, decojit și fără semințe
  • 4 cartofi albi, curățați de coajă
  • 2 mere, curățate de coajă și fără sâmburi
  • 1 lingură de ulei de măsline, presat la rece

 

Timp de preparare: 30 minute

Mod de pregătire:

Taie dovlecelul, cartofii și merele în cubulețe de aproximativ 3 cm. Într-o cratiță din teflon sau ceramică, pune lingura de ulei, în care călești timp de 5 minute cuburile de dovlecel, măr și cartofi. Adaugă apoi 2 căni de apă și lasă să fiarbă la foc mic, timp de 20 de minute, până legumele devin moi. Pasează apoi compoziția (folosind o furculiță, zrobitorul de cartofi sau un blender), până la consistența doriță.

Pentru un plus de gust, poți adăuga atunci când călești legumele câteva fire de chimen.

Poți servi piureul împreună cu bucățele din carne de curcan, pasate sau cu brânzică de casă, în funcție de etapa de diversificare în care se află bebelușul tău. După ce bebe împlinește un an, se poate servi tocănița ca atare, fără să mai fie nevoie să pasezi.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Piureuri