Poftele în sarcină – ce înseamnă

Medicii nu s-au pus de acord în legătură cu poftele în sarcină: unii spun că nu există dovezi științifice care să explice de ce apar poftele în sarcină, alții cred că poftele în sarcină, departe de a fi o formă de alint,  reprezintă o modalitate a organismului de a comunica un deficit în alimentația viitoarei mămici.

 

Cele mai întâlnite pofte

Murăturile – Foarte multe femei poftesc la murături, sau alte lucruri sărate. Dacă ți-e poftă de murături este posibil să fii, de fapt, deshidratată, pofta de sărat și acru fiind modul prin care corpul îți cere mai multă apă, căci, după ce mănânci sărat, vei bea automat apă.

În timpul sarcinii trebuie să ai foarte mare grijă la hidratare, pentru că inima ta trebuie să pompeze mai mult sânge, pentru a asigura și dezvoltarea bebelușului, iar apa este materia primă de care corpul tău are nevoie pentru a produce lichide în exces.

Înghețată, gheată

Când îți e poftă de înghețată sau de gheață acesta este un indiciu că ai putea fi anemică – avertizează specialiștii. Alimentele reci ajută la calmarea senzației de limbă umflată, un simptom care indică o anemie feriprivă. Ai grijă să introduci în alimentația ta cât mai multe alimente bogate în fier: carne, spanac, broccoli, varză kale, sparanghel.Uite ce alimente sunt necesare în meniul tău de sarcină

 

Ciocolată

Pofta de ciocolată poate indica o deficiență de magneziu, care induce o senzație de oboseală cronică. Ciocolata de calitate, în special cea amăruie, este bogată în magneziu. Dacă nu vrei să te trezești cu prea multe kilograme în plus la sfârșitul sarcinii înlocuiește ciocolata cu banane, orez brun, fasole verde sau spanac, toate alimente bogate în magneziu. Uite și alte alimente care îți conferă un plus de energie în sarcină

 

Pofte neobișnuite – Pica

Nu este neobișnuit ca viitoarele mămici să aibă poftă de săpun, hârtie, nămol sau benzină… Dacă simți nevoia să mănânci așa ceva, adresează-te imediat medicului care îți monitorizează sarcina. Apetitul pentru substanțe necomestibile, denumit Pica, poate indica deficiențe în organism, dar poate fi și un simptom pentru unele comportamente din spectrul obsesiv-compulsiv.

 

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie