Postarea unei mamici despre reactia unui strain te va lasa fara cuvinte

Inca de cand fiica sa Sophia s-a nascut, Pan si familia ei primesc in mod constat tot felul de priviri de la straini care se uita insistent la ei si la fiica lor.

Insa acum, desi Pam s-a obisnuit, nu inseama ca o doare mai putin decat atunci cand a realizat pentru prima data ce se intampla.

Sophia s-a nascut cu Sindrom Down si sunt oameni care nu se obosesc sa isi ascunda privirile intrigate si nici nu se sfiesc sa puna intrebari nepotrivite.

Este usor de inteles ca atunci cand Pam a primit disgnosticul fiicei sale, aceasta a fost suparata, insa dragostea de mama a inlocuit repede sentimentul de suparare si a inteles cat de frumoasa si cu adevarat pretioasa este fiica ei. Tot ce spera Pam este ca si altii sa poata vedea ce vede ea.

Iata de ce, a fost atat de afectata de ce s-a intamplat intr-o zi intr-o cafenea in care se afla impreuna cu fiica ei.

Asa cum era de asteptat, erau oameni care se uitau insistent la ele, insa un barbat a venit la ele si ceea ce a facut si a spus acel om, a lasat-o pe Pam in lacrimi si a facut-o sa isi doreasca sa scrie despre asta pe pagina ei de Facebook.

 

„Stateam in cafenea cu fiica mea, asa cum fac de multe ori. Doua femei care statea langa noi se uitau lung la Sophia si susoteu. Este ceva ce se intampla in mod frecvent noua pentru ca fiica mea s-a nascut cu Sindrom Down.

Statea si ma uitam la acele femei care isi suceau efectiv gatul pentru a o vedea mai bine, desi era cat se poate de evident ca ma uitam la ele si le vedeam. Astazi asta m-a deranjat, m-a deranjat foarte tare.

Chiar atunci, un cuplu s-a apropiat de noi si m-am gandit: „Super! Alti oameni care vor sa o vada de aproape!”

Barbatul a salutat-o pe Sophia cu un „bate palma” si o strangere de mana, iar Sophia a zambit si i-a raspuns la salut. Barbatul s-a uitat la mine cu lacrimi in ochi si mi-a spus. „As vrea sa va spun o poveste, dar mi-e teama ca nu voi reusit sa o termin fara sa plang”

L-am incurajat cu blandete sa imi spuna despre ce este vorba, pentru ca eram curioasa. Aceasta interactiune cu un strain nu era ceea ce ma asteptam sa fie.

Barbatul mi-a spus ca s-a uitat la stiri cu o seara inainte si a vazut un interviu cu o mamica ce nascuse de curand un copil cu dizabilitati majore. Acea mamica se afla la stiri pentru a-si apara decizia de a-si pastra bebelusul. Isi apara dreptul ei de a NU pune capat vietii, desi medicii o incurajau sa faca asta.

Barbatul mi-a spus: „Ideea este ca nu stii niciodata ce impact va avea o persoana asupra lumii. Niciodata nu poti sti de ce este capabila o persoana pana nu ii acorzi o sansa.”

S-a uitat la mine inainte de a se indeparta de la masa, si mi-a spus: „Este o persoana minunata. Fiica ta este o persoana minunata. Felicitari!”

Am inceput sa plang imediat. Stateam acolo, in mijlocul cafenelei plangand cu fata ascunsa intr-un servetel. Acel barbat a fost primul strain care m-a felicitat pentru nasterea fiicei mele Sophia. A fost primul strain care a vazut si recunoscut MERITUL ei, VALOAREA ei, FRUMUSETEA ei.

Intr-o lume in care se vorbeste in soapta despre viata fiicei mele, o lume in care este privita insistentent, acest om a vazut VALOAREA ei.”

Citeste si:
Scrisoarea unui tata pentru fiica sa cu Sindrom Down, pentru ziua nuntii
Bebelusul cu Sindrom Down care a cucerit internetul
Postarea despre Sindromul Down care a induiosat internetul

Sursa: littlethings.com
Foto: shutterstock.com; Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie